ga naar twitterga naar facebook

Samenwerking ggz-instellingen

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging van ggz-instellingen, die gezamenlijk e-learning ontwikkelen, onderhouden, inkopen en distribueren. Met de gezamenlijke aanpak wordt tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan het borgen en delen van kennis binnen de ggz-instellingen.

GGZ Ecademy is in 2011 gestart als initiatief van 14 ggz-instellingen met het doel samen e-learningmodules te maken. In korte tijd bleek het mogelijk een groot aantal goede, actuele en betaalbare e-learningmodules te ontwikkelen.
Het initiatief vond verdere voortgang in 2013 met Parnassia Groep als penvoerder. Vanaf 2014 zijn de activiteiten van GGZ Ecademy gecontinueerd in een coöperatieve vereniging, waarbij ook instellingen, die eerder niet deelnamen aan het project, zich kunnen aansluiten.

Op dit moment zijn meer dan 50 instellingen uit de ggz, verslavingszorg, RIBW, KJP, SGLVG en de forensische psychiatrie lid van GGZ Ecademy.

Meer onderwijsinstellingen lid van GGZ Ecademy

11 Onderwijsinstellingen zijn per 1 augustus lid van GGZ Ecademy. Hierdoor is het aantal deelnemende onderwijsinstellingen weer gegroeid. 


Lees verder...

Besluit Regieverpleegkundige

Het is lang onzeker geweest hoe het besluit inzake de regieverpleegkundige zou worden. Dit heeft onder verpleegkundigen tot de nodige onrust geleid. Uiteindelijk heeft minister Bruins besloten tot een brede overgangsregeling en toetsing achteraf.


Lees verder...

Veel nieuwe leerproducten opgeleverd

In de afgelopen maanden zijn veel nieuwe leerproducten aan de leden van GGZ Ecademy opgeleverd. Naast nieuwe producten voor basis op orde zijn de Werkplekondersteuning en de Activiteitenbank aangevuld met nieuwe elementen.


Lees verder...


Lees hier alle actuele berichten