GGZ College 17/9 ‘Wet verplichte ggz’

Het GGZ College van 17 september 2019 gaat over de Wet verplichte ggz.

Vanaf 1 januari 2020 zal deze wet de huidige Wet Bijzondere Opname Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) overnemen. De verplichte zorg zal dus voor alle ggz-instellingen in Nederland een grote verandering in de processen betekenen. Iedere burger in Nederland kan bijvoorbeeld een melding doen dat iemand in hun omgeving verplichte zorg nodig heeft. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe wordt er voor gezorgd dat de patiënt en zijn herstel centraal staat? Welke vormen van verplichte zorg kunnen toegepast worden? Wie zijn er betrokken vanuit de verschillende instanties en welke rol hebben naasten en familie? Tijdens dit GGZ College antwoord op deze vragen en meer!

Het GGZ College is een initiatief van GGZ Friesland. In DWDD-achtige opstelling wordt met deskundigen uit de ggz over actuele thema’s in de psychiatrie gesproken.

Belangstellenden kunnen live aanwezig zijn of de uitzending volgen als webinar. Wil je zeker zijn van een plek in de zaal? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Praktische informatie

Datum: dinsdag 17 september 2019

Tijd: 20.00 – 21.00 uur

Locatie: Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden (zaal) of vanuit huis (online)

Kun je niet in de zaal aanwezig zijn of online kijken? Geen probleem. Je kunt namelijk achteraf de uitzending bekijken op het Videoplatform van GGZ Ecademy. Daar vind je ook een overzicht van alle vorige uitzendingen.

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap