Diensten

Kennisdelen, samenwerken en ondersteunen

Met een uitgebreid dienstenpakket ondersteunt GGZ Ecademy de scholing van zorgprofessionals binnen ggz- en onderwijsinstellingen. Hoe wij onze leden ondersteunen verschilt per lidmaatschap. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze diensten

GGZ Ecademy is geen opleidingsinstituut. Wij bieden de bouwstenen en diensten waarmee de leden van GGZ Ecademy zelf scholing kunnen vormgeven. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld leerpaden en inwerkprogramma’s voor eigen medewerkers en gebruiken daarvoor de leermaterialen van GGZ Ecademy en vullen die aan met instellingsspecifieke leerproducten.

Onder het motto ‘Samen leren in de ggz’ worden inmiddels circa 140 duizend mensen die werkzaam zijn in de ggz bediend en hebben de professionals toegang tot ruim 220 leerproducten.

GGZ Ecademy biedt ggz-instellingen de volgende diensten:

Centraal leerplatform

Om e-learning modules aan te bieden en te beheren heb je een online leerplatform nodig. Het Centraal leerplatform (CLP) van GGZ Ecademy is zo’n platform. In een eigen sub-omgeving, met de look & feel van de organisatie, hebben leden toegang tot alle leerproducten van GGZ Ecademy.

Support

GGZ Ecademy ondersteunt haar leden in de dagelijkse werkzaamheden m.b.t. scholing van medewerkers. Voor hulp kunnen leden terecht op de supportsite en bij de helpdesk van GGZ Ecademy. Leden van GGZ Ecademy verzorgen zelf de eerstelijns helpdesk voor hun cursisten.

Kennisdelen

GGZ Ecademy faciliteert op allerlei manieren kennisdeling binnen de vereniging. Leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten en online in de community. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Daarnaast ontwikkelt GGZ Ecademy ook trainingen en werksessies, zodat leden de producten en diensten zo goed mogelijk kunnen implementeren en optimaal in kunnen zetten.

Ontwikkeling leerproducten

Professionals in de ggz de mogelijkheid bieden hun werk nog beter te kunnen doen, dat is het doel van de producten en diensten die GGZ Ecademy ontwikkelt. Of het nu is om basiskennis te verwerven over een thema of om – al dan niet met een team – de verdieping te zoeken. GGZ Ecademy verzorgt met een variëteit aan werkvormen de bij- en nascholing van werknemers.

Ondersteuning bij implementatie

GGZ Ecademy ondersteunt haar leden bij de implementatie van de leerproducten. Samen met het lid wordt gekeken naar wat nodig is, naar wat de organisatie zélf kan doen en hoe GGZ Ecademy hierbij kan helpen.

Accreditatiebureau

Veel leerproducten van GGZ Ecademy zijn geaccrediteerd. Medewerkers van leden krijgen bij het behalen van leerproducten accreditatiepunten bijgeschreven. Het accreditatiebureau verzorgt de accreditatieaanvragen voor de leerproducten van GGZ Ecademy en de verwerking van punten voor de cursisten.

Managementinformatie

De jaarlijkse managementinformatie maakt aan de leden én aan GGZ Ecademy zichtbaar hoe de producten en diensten worden gebruikt en gewaardeerd. Met deze informatie kan de vereniging het aanbod zo optimaal mogelijk afstemmen op de behoeften van leden.

Scholing aan derden

GGZ Ecademy is er voor iedereen die ggz-zorg verleent. Daarom biedt GGZ Ecademy ook niet-leden, zoals wijkteams en huisartsenposten, de mogelijkheid om kennis op te doen over de geestelijke gezondheidszorg. Afspraken liggen vast in de regeling ‘Scholing aan derden’.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap