GGZ Ecademy Congres:
Samen leren in de ggz

Welkom in de toekomst van de ggz

De zorgvraag groeit, het personeelstekort stijgt en het onderwijs blijft veranderen. Over één ding zijn we het eens: het is nooit saai in de geestelijke gezondheidszorg.
Hoe ziet onze toekomst er uit en hoe treed je die met vertrouwen tegemoet? Wat kunnen we leren van experts en welke kansen zijn er voor ons?
Tijdens het GGZ Ecademy Congres: Samen leren in de ggz richten we onze blik op de toekomst. Samen geven we de toekomst van werken & leren vorm. We gaan je prikkelen en helpen om anders te denken. Leren kan leuker, makkelijker en slimmer. Je bezoekt het congres niet alleen voor jezelf maar ook voor je (toekomstige) collega’s.

Wat?

Het GGZ Ecademy Congres: Samen leren in de ggz is een dag die helemaal in het teken staat van inspiratie, impact en innovatie. Zet jij met ons de puntjes op de i?
De komende tijd maken we de sprekers en het programma bekend. Het wordt een dag vol succesverhalen én lessen, workshops en ontmoetingen.

Waar en wanneer?

Op woensdag 7 juni 2023 zijn we de hele dag te gast bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). We gaan van hen leren hoe je krachtige keuzes maakt en hoe je de regie neemt om jouw team voor te bereiden op 2030.
Het adres is Zandpad 3 in Nieuwersluis, er is parkeergelegenheid en het dichtstbijzijnde station is Breukelen.

Voor wie?

Je werkt bij een van de leden van GGZ Ecademy. Jij kent de weg binnen jouw organisatie en gelooft dat je van binnenuit zaken kunt veranderen en verbeteren. Je bent nieuwsgierig en neemt graag een kijkje in de keuken bij andere organisaties. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, liever zoek je de samenwerking met andere deskundigen. Herken je dit? Dan wordt deze dag een feestje voor jou. Je ontmoet er gelijkgestemden en experts die precies begrijpen wat er speelt op het gebied van leren en werken.

Programma

We ontvangen je in het vergadercentrum waar het programma om 10.00 uur van start gaat. Nadat we gezamenlijk kennismaken met een van de opleiders van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) krijgen we een kijkje in de toekomstplannen. Daarna zijn er workshops over onder meer adaptief leren, innovatievaardigheden en een goed gesprek over bevoegd/bekwaam. Tussendoor staat er een heerlijke lunch voor ons klaar in ‘de mess’. We sluiten af met een mini hackathon waarin we ons samen in gaan zetten voor een grote uitdaging in de ggz. Om circa 16.30 uur zwaaien we je weer uit.

De sprekers

 De toekomst van leren – Dy-Anne Holland – senior trainer bij Opleidingsinstituut DJI
Hoe organiseer je het onderwijs binnen een instelling met kaders, protocollen en personeelstekorten? Hoe pak je regie en hoe ga je als opleider om met collega’s die al jaren aan het werk zijn of juist met frisse moed beginnen?
 Het goede gesprek over vakbekwaamheid – Petrouschka Wind-Werker
Iedereen kan een verandering op gang brengen in de organisatie, ook als je geen formele invloed hebt. Hoe kom je in actie en hoe zet je de eerste stap?
Tijdens deze workshop met Petrouschka Wind-Werker gaan we verder waar we tijdens het webinar Aantoonbaar Bekwaam: vertrouwen in vakmanschap geëindigd zijn. We behandelen verdiepende vragen die in het webinar gesteld zijn en je onderzoekt hoe je in   jouw organisatie de verandering kunt gaan beginnen.
 Adaptief leren in online leermiddelen, het werkt, maar hoe? – Roy de Vries
 In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om flexibel te zijn en snel te kunnen bij- en omscholen. Daarom hebben aNewSpring en Bohn Stafleu van Loghum (BSL), samen met de HAN, onderzocht wat het effect is van het adaptieve leerprogramma ‘Medisch Rekenen’.   Hierbij is gekeken naar tijdsbesteding, zelfvertrouwen en tevredenheid bij de deelnemers. Roy de Vries, Learning Innovator bij aNewSpring, neemt je mee in de onderzoeksresultaten en welke impact dit heeft
 

 Informeel leren in de museumomgeving  – Hans Looijen
 Leren klinkt plichtmatig. Toch doen we continue nieuwe vaardigheden op en passen die toe. Musea gebruiken ’informeel leren’ om kennis en inzichten met het publiek te delen.

 Workshop: AI: Jouw Creatieve Sidekick – Anne Wubbels
Stel je voor: een geduldige, creatieve sparringpartner die altijd beschikbaar is, eindeloos veel ideeën heeft, en niet bang is om van de gebaande paden af te stappen. Klinkt goed, toch? Tijdens deze praktische workshop leer je hoe jij ChatGPT als creatieve katalysator kan gebruiken om problemen uit jouw dagelijkse praktijk op te lossen – en wanneer je dit beter niet kan doen.
Let op: zorg dat je een laptop of smartphone bij je hebt als je mee wil doen aan deze workshop.
Workshop: Samen de kracht van VR ontdekken – Lauranne van Grinsven
Stap met GGZ Ecademy in de fascinerende wereld van virtual reality. Verken samen met ons de mogelijkheden en impact van VR. We gaan in gesprek over alles wat deze technologie te bieden heeft en hoe je die nu al kunt toepassen in je eigen leerproducten.
 Hoe ontwerp je een krachtige leerwerkomgeving? – Derk-Jan Nijman en Jos Sanders
 Derk Jan Nijman en Jos Sanders onderzoeken bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in het lectoraat leren tijdens de beroepsloopbaan leven lang ontwikkelen. Daarbij richten ze zich zowel op het versterken van de LLO houding bij individuele werkenden als op   het slimmer ontwerpen van zowel werk als werkplekken. Doel is een omgeving te creëren waarin mensen op werkplekken veel bewuster leren, werken en innoveren.
 Mini hackathon – Marcel de Leeuwe
Hoe ga je van trage en zware projecten naar een verfrissende aanpak? Hoe haal je in korte tijd het beste in elkaar naar boven? Ervaar het zelf tijdens de mini hackathon waarin Marcel de Leeuwe (Leerbeleving) ons meeneemt in de principes van Design Thinking en agile ontwikkelen. In één uur leggen we de reis af van probleem naar prototype.

 

Handig om te weten

  • Een geldig identificatiebewijs is verplicht op deze locatie van Dienst Justitiële Inrichtingen.
  • De inschrijving voor deze dag is gratis maar niet vrijblijvend. Het is mogelijk om je inschrijving tot 20 mei 2023 te annuleren. Na deze datum betaal je bij annulering of niet verschijnen op het congres de gemaakte kosten van 150 euro. Uiteraard is het wel mogelijk om je inschrijving kosteloos over te dragen aan een collega. Vragen en wijzigingen kun je doorgeven via info@ggzecademy.nl.

Aangemeld

Tijdens het congres ontmoet je vakgenoten uit de ggz en het onderwijs. Onder andere deze organisaties zijn van de partij: Arkin, De Hoop, GGZ Friesland, GGZ Noord-Holland-Noord, GGZ Rivierduinen, GGzE, HVO-Querido, Leviaan, Mediant GGZ, Novadic-Kentron, Pro Persona, RIBW Brabant en Verslavingszorg Noord Nederland.

150

n.v.t.

Alleen bij 'no show'

hele dag

DJI - Nieuwersluis

n.v.t.