GGZ Ecademy Congres:
Samen leren in de ggz

Welkom in de toekomst van de ggz

De zorgvraag groeit, het personeelstekort stijgt en het onderwijs blijft veranderen. Over één ding zijn we het eens: het is nooit saai in de geestelijke gezondheidszorg.
Hoe ziet onze toekomst er uit en hoe treed je die met vertrouwen tegemoet? Wat kunnen we leren van experts en welke kansen zijn er voor ons?
Tijdens het GGZ Ecademy Congres: Samen leren in de ggz richten we onze blik op de toekomst. Samen geven we de toekomst van werken & leren vorm. We gaan je prikkelen en helpen om anders te denken. Leren kan leuker, makkelijker en slimmer. Je bezoekt het congres niet alleen voor jezelf maar ook voor je (toekomstige) collega’s.

Waar en wanneer?

Op woensdag 7 juni 2023 zijn we de hele dag te gast bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). We gaan van hen leren hoe je krachtige keuzes maakt en hoe je de regie neemt om jouw team voor te bereiden op 2030.
Het adres is Zandpad 3 in Nieuwersluis, er is parkeergelegenheid en het dichtstbijzijnde station is Breukelen.

Voor wie?

Je werkt bij een van de leden van GGZ Ecademy. Jij kent de weg binnen jouw organisatie en gelooft dat je van binnenuit zaken kunt veranderen en verbeteren. Je bent nieuwsgierig en neemt graag een kijkje in de keuken bij andere organisaties. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, liever zoek je de samenwerking met andere deskundigen. Herken je dit? Dan wordt deze dag een feestje voor jou. Je ontmoet er gelijkgestemden en experts die precies begrijpen wat er speelt op het gebied van leren en werken.

Programma

09:15 Inloop, registratie, koffie en thee
10:00 Welkom en aansluitend ‘De toekomst van leren’ door Dy-Anne Holland
11:10 Pauze
11:30 Workshopronde 1
Adaptief leren in online leermiddelen, het werkt, maar hoe? – Roy de Vries
Het goede gesprek over vakbekwaamheid– Petrouschka Wind-Werker
Hoe zorgt serious gaming voor innovatie? – Bram Roggeveen
Workshop: AI: Jouw Creatieve Sidekick – Anne Wubbels
12:30 Lunchpauze
13:30 Even tot hier! met Arjan Pronk
14:00 Workshopronde 2
Ervaringsgericht leren – Dy-Anne Holland
Het goede gesprek over vakbekwaamheid– Petrouschka Wind-Werker
Hoe ontwerp je een krachtige leerwerkomgeving? – Derk-Jan Nijman en Jos Sanders
Workshop: Samen de kracht van VR ontdekken – Lauranne van Grinsven
15:15 Mini-hackathon met Marcel de Leeuwe
16:00 Einde

 

Handig om te weten

  • Een geldig identificatiebewijs is verplicht op deze locatie van Dienst Justitiële Inrichtingen.
  • De inschrijving voor deze dag is gratis maar niet vrijblijvend. Het is mogelijk om je inschrijving tot 20 mei 2023 te annuleren. Na deze datum betaal je bij annulering of niet verschijnen op het congres de gemaakte kosten van 150 euro. Uiteraard is het wel mogelijk om je inschrijving kosteloos over te dragen aan een collega. Vragen en wijzigingen kun je doorgeven via info@ggzecademy.nl.

Aangemeld

Tijdens het congres ontmoet je vakgenoten uit de ggz en het onderwijs. Onder andere deze organisaties zijn van de partij: Arkin, De Hoop, GGZ Friesland, GGZ Noord-Holland-Noord, GGZ Rivierduinen, GGzE, HVO-Querido, Leviaan, Mediant GGZ, Novadic-Kentron, Pro Persona, RIBW Brabant en Verslavingszorg Noord Nederland.

De sprekers

 De toekomst van leren – Dy-Anne Holland – senior trainer bij Opleidingsinstituut DJI
Hoe organiseer je het onderwijs binnen een instelling met kaders, protocollen en personeelstekorten? Hoe pak je regie en hoe ga je als opleider om met collega’s die al jaren aan het werk zijn of juist met frisse moed beginnen?
 Adaptief leren in online leermiddelen, het werkt, maar hoe? – Roy de Vries
 In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om flexibel te zijn en snel te kunnen bij- en omscholen. Daarom hebben aNewSpring en Bohn Stafleu van Loghum (BSL), samen met de HAN, onderzocht wat het effect is van het adaptieve leerprogramma ‘Medisch Rekenen’.   Hierbij is gekeken naar tijdsbesteding, zelfvertrouwen en tevredenheid bij de deelnemers. Roy de Vries, Learning Innovator bij aNewSpring, neemt je mee in de onderzoeksresultaten en welke impact dit heeft.
 Het goede gesprek over vakbekwaamheid – Petrouschka Wind-Werker
Iedereen kan een verandering op gang brengen in de organisatie, ook als je geen formele invloed hebt. Hoe kom je in actie en hoe zet je de eerste stap?
Tijdens deze workshop met Petrouschka Wind-Werker gaan we verder waar we tijdens het webinar Aantoonbaar Bekwaam: vertrouwen in vakmanschap geëindigd zijn. We behandelen verdiepende vragen die in het webinar gesteld zijn en je onderzoekt hoe je in   jouw organisatie de verandering kunt gaan beginnen.
Hoe zorgt serious gaming voor innovatie? –  Bram Roggeveen
In deze workshop bespreken en vooral ervaren we hoe serious gaming voor innovatie kan zorgen. Het plezier, de ervaring, en de lerende context die de game brengt veranderd de dynamiek waarin geleerd wordt. Zo vertellen we over een game in het sociaal domein van de gemeente Amsterdam. En laten we, aan de hand van een spel over fouten maken, ervaren hoe leuk serieuze zaken kunnen zijn.
Workshop: AI: Jouw Creatieve Sidekick – Anne Wubbels
Stel je voor: een geduldige, creatieve sparringpartner die altijd beschikbaar is, eindeloos veel ideeën heeft, en niet bang is om van de gebaande paden af te stappen. Klinkt goed, toch? Tijdens deze praktische workshop leer je hoe jij ChatGPT als creatieve katalysator kan gebruiken om problemen uit jouw dagelijkse praktijk op te lossen – en wanneer je dit beter niet kan doen.
Let op: zorg dat je een laptop of smartphone bij je hebt als je mee wil doen aan deze workshop.
Ervaringsgericht leren – Dy-Anne Holland
Een confrontatie tussen het speelveld binnen de waardendriehoek zorg – veiligheid – autonomie en het speelveld van organisatie – cliënt – hulpverlener. Een concept dat qua didactiek voortkomt vanuit het sociaal constructivisme. Samen leren staat hierin centraal. Dit betekent in deze workshop ook dat we samen op onderzoek gaan. Je gaat diverse werkvormen ervaren ter inspiratie hoe je thema’s van GGZ Ecademy kunt vertalen naar ervaringsgericht leren. En waarin het ook gaat over de mix van e-learning naar praktijk en effectief omgaan met beperkte tijd en kaders. 
Hoe ontwerp je een krachtige leerwerkomgeving? – Derk-Jan Nijman en Jos Sanders
 Derk Jan Nijman en Jos Sanders onderzoeken bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in het lectoraat leren tijdens de beroepsloopbaan leven lang ontwikkelen. Daarbij richten ze zich zowel op het versterken van de LLO houding bij individuele werkenden als op   het slimmer ontwerpen van zowel werk als werkplekken. Doel is een omgeving te creëren waarin mensen op werkplekken veel bewuster leren, werken en innoveren.
Workshop: Samen de kracht van VR ontdekken – Lauranne van Grinsven
Stap met GGZ Ecademy in de fascinerende wereld van virtual reality. Verken samen met ons de mogelijkheden en impact van VR. We gaan in gesprek over alles wat deze technologie te bieden heeft en hoe je die nu al kunt toepassen in je eigen leerproducten.
Mini hackathon – Marcel de Leeuwe
Hoe ga je van trage en zware projecten naar een verfrissende aanpak? Hoe haal je in korte tijd het beste in elkaar naar boven? Ervaar het zelf tijdens de mini hackathon waarin Marcel de Leeuwe (Leerbeleving) ons meeneemt in de principes van Design Thinking en agile ontwikkelen. In één uur leggen we de reis af van probleem naar prototype.
 
 
150

n.v.t.

Alleen bij 'no show'

hele dag

DJI - Nieuwersluis

n.v.t.