GGZ College 30/11 ‘Ouderenpsychiatrie’

Ouderen met psychische klachten dragen met zich mee wat er in een heel leven is gebeurd, soms met meer en soms minder veerkracht. Ouderenpsychiatrie betekent bijdragen aan herstel als in: zorgen dat een oudere ondanks problemen kan functioneren naar eigen tevredenheid. Maar hoe doe je dat?

Experts bespreken de ouderenpsychiatrie in al zijn facetten tijdens het webinar op 30 november. Interessant voor alle zorgprofessionals, naasten en ketenpartners!

Tijdens het GGZ College is de eerste tafelgast Dorothee Veenstra. Zij is onder meer klinisch psycholoog en psychotherapeut en werkt al bijna 25 jaar in de ouderenzorg. Dorothee wil onder meer naar voren laten komen dat ‘oud zeer’ (trauma’s en nare ervaringen uit de kindertijd) ook op latere leeftijd zijn sporen na laat en verschillende klachten kan geven en dat die met EMDR behandeld kunnen worden. En dat (psychotherapeutische) behandeling ook dan nog zin heeft en klachten kan verlichten, ofwel weg kan nemen.

De tweede tafelgast van de drie is Silvia van Dijk. De volgende vragen zullen in de presentatie van Silvia tijdens het webinar onder meer aan bod komen:

  • Nemen persoonlijkheidsstoornissen bij het ouder worden af?
  • Hoe behandel je een persoonlijkheidsstoornis?
  • Waar moet je rekening mee houden in het behandelen van een oudere patiënt, partner, kinderen, systeem?
  • Zijn er tips en handvatten hoe om te gaan met bepaalde persoonlijkheidsstoornissen?

GGZ Ecademy ontwikkelde diverse e-learningmodules over dit thema. Deze leerproducten zijn exclusief voor leden van GGZ Ecademy beschikbaar. Voor het GGZ College kan iedereen zich kosteloos aanmelden.

Aanmelden GGZ College

Praktische informatie
Datum: dinsdag 30 november 2021
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Vanuit huis (online)

Het GGZ College is een initiatief van GGZ Friesland en powered by GGZ Ecademy.

Powered by GGZ Ecademy

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap