Webinar 8 juni

'Maak kennis met GGZ Ecademy'

Inkijkomgeving leerproducten

Op zoek naar e-learning voor medewerkers in de ggz? Volg dan het webinar ‘Maak kennis’. We laten je dan zien waartoe je in staat bent als je krachten bundelt en vertellen je alles over de samenwerking in onze vereniging. Over de leerproducten die we vóór en samen met onze leden ontwikkelen. En we delen onze ervaringen met het implementeren van leerproducten in een organisatie.

Schrijf je nu in en krijg 2 weken gratis toegang tot een inkijkomgeving met alle leerproducten van GGZ Ecademy.

GGZ Ecademy in het kort

Ontwikkelen en beschikbaar stellen van leermaterialen in het Centraal leerplatform
Kennisdeling en organiseren van activiteiten om samenwerking tussen leden te bevorderen
Ondersteunen bij implementatie van leermaterialen en bij uitvoering van scholing en accreditatie
Onderzoek naar gebruik van leermaterialen en ontwikkelingen m.b.t. scholing

In het webinar ‘Maak kennis’ informeren we je over de vereniging GGZ Ecademy, met meer dan 80 leden in de branches Specialistische ggz, Begeleid wonen/RIBW/Maatschappelijke opvang, Verslavingszorg, Kinder- en jeugdpsychiatrie en de Forensische zorg. We laten je dan zien welke leerproducten we in de afgelopen jaren ontwikkeld hebben en hoe onze leden vervolgens deze e-learning gebruiken om medewerkers en studenten te scholen. Hoe leden samen optrekken en kennis delen en wat wij doen om leden te ondersteunen bij het organiseren van de scholing voor medewerkers. Tot slot lichten we de voorwaarden voor een lidmaatschap toe en informeren we je hoe jij onze gratis leerproducten, bijvoorbeeld de module Psychose, Destigmatiserend werken in de ggz, Gokproblematiek of een van de andere dertig gratis leerproducten, kunt volgen.

Webinar ‘Maak kennis’

Dinsdag 8 juni 2021
16.00 – ca 17.00 uur

Voor wie: potentiële leden uit de branches maatschappelijke opvang of begeleid wonen en alle andere geïnteresseerden.

Programma

  • Samen sterk – alles over de coöperatieve vereniging
  • Leren voor iedereen – een aanbod van meer dan 180 leerproducten
  • Online leeromgeving met een schat aan informatie – het CLP
  • Implementeren van e-learning – hoe doe je dat?
  • Versterk jouw organisatie – het lidmaatschap
  • We gaan verder! Proefaccount en toegang tot gratis leerproducten

aanmelden webinar Samen Slimmer

Praktische informatie

Het webinar vindt online via Zoom plaats en start om 16.00 uur. We verwachten uiterlijk om 17.00 uur te kunnen afronden.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving. Een paar dagen later krijg je de inlogcode voor de inkijkomgeving van het Centraal leerplatform waarop je alle leerproducten van GGZ Ecademy kunt bekijken.

Gratis leerproducten

Wil je weten hoe jij toegang kunt krijgen tot de gratis leerproducten van GGZ Ecademy? Meld je dan aan via deze stappen en bekijk het gratis aanbod! Zo is er bijvoorbeeld een volledige Forensische Leerlijn met meer dan 30 gratis leerproducten voor medewerkers in het forensische veld beschikbaar. Met Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelden we de module Destigmatiserend werken in de ggz. En voor eerstelijnsprofessionals rondom gokproblematiek zoals artsen, POH-GGZ, psychologen en schuldhulpverleners is het leerproduct Gokproblematiek beschikbaar. Voor diezelfde doelgroep is er het product POH GGZ Problematisch middelengebruik over verslaving in bredere zin. Ook in het aanbod zit het leerproduct Transitiecoach voor jongeren met een LVB. Deze module is interessant voor groepsbegeleiders, jongerenwerkers en maatschappelijk werkers.

Jaarlijks stelt GGZ Ecademy twee leerproducten van het aanbod voor leden ook gratis beschikbaar voor niet leden. Dit zijn de zogenaamde ‘in the picture’ producten. Tot 31 december 2021 staan de leerproducten ‘de Rookvrije ggz’ en ‘Psychose’ in the picture. Geïnteresseerden kunnen deze modules in 2021 gratis volgen.

Over GGZ Ecademy

GGZ Ecademy is een vereniging met meer dan 85 leden uit de branches Specialistische ggz, Begeleid wonen/RIBW/MO, Verslavingszorg, Kinder- en jeugdpsychiatrie en de Forensische zorg. Ook mbo- en hbo’s met opleidingen in de (geestelijke) gezondheidszorg en leden van vLOGO (RINO’s) kunnen lid worden van de vereniging. Samen met deze leden ontwikkelt GGZ Ecademy leerproducten voor professionals in de ggz zoals verpleegkundigen, agogen, psychologen, psychiaters etc.

Inmiddels heeft GGZ Ecademy ruim 180 leerproducten ontwikkeld. Het aanbod bestaat uit leertrajecten die je van a tot z doorloopt en afsluit met een toets. Daarnaast zijn er productsoorten die je basiskennis over een thema testen, je helpen op de werkvloer of die door trainers kunnen worden ingezet in blended leertrajecten. We ontwikkelen ook leerproducten voor  thema’s waarover je als zorgprofessional misschien niet dagelijks nadenkt, maar die wel van invloed zijn op jouw werk ‘de GGZ Inspiratietrajecten’.

Leer mee!

Met meer dan 85 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Aanmelden webinar