L&M, partner van de GGZ Ecademy

De GGZ Ecademy is in 2011 gestart. Een samenwerking tussen een aantal GGZ instellingen met als doel het ontwikkelen van e-learningmodulen. Een van de eerste zaken die destijds geregeld moest worden was het inrichten van een leer- en distributieomgeving. Een leeromgeving waarmee werknemers gebruik konden maken van de beschikbare e-learning modulen; een distributieomgeving waarmee de leden die zelf over een LMS beschikten de modulen konden downloaden.
Een van de belangrijkste eisen was dat het systeem de SCORM standaard zou ondersteunen zodat e-learningmodulen zonder problemen uitgewisseld konden worden.

Na kort onderzoek heeft men gekozen voor Ilias, een open source Leer Management Systeem. Ilias wordt in Nederland o.a. geïmplementeerd door L&M uit Maassluis. Behalve het implementeren van Ilias ontwikkelt en implementeert L&M Edumanager, specialistische software voor alle facetten van opleidings- en competentiemanagement en e-learning.

L&M heeft in 2011 aangeboden om de hosting van het systeem, het onderhoud en de helpdesk voor de GGZ Ecademy te sponsoren. Sinds de komst van twee nieuwe medewerkers bij de GGZ Ecademy, afgelopen februari, is een groot deel van het (dagelijkse) onderhoud van het systeem en de helpdesk ondergebracht bij de GGZ Ecademy. L&M adviseert en ondersteunt op de achtergrond.
Op dit moment gebruiken meer dan 10 leden het LMS van de GGZ Ecademy als leeromgeving voor hun medewerkers. Ongeveer 20 leden gebruiken het LMS om beschikbaar gestelde modulen te downloaden en in hun eigen LMS te plaatsen. Dat eigen LMS is in veel gevallen ook Ilias, vaak in combinatie met Edumanager.

Het Ilias-systeem voldoet nog steeds aan de eisen die in 2011 gesteld zijn en op dit moment gelden. Met de aanwezige kennis  van het systeem binnen de GGZ Ecademy is een bredere basis gelegd voor ondersteuning van de leden. Met de kennis en ervaring van L&M op de achtergrond en de betrouwbare hosting van het systeem door L&M weet de GGZ Ecademy zich verzekerd van een stabiel Leer Management Systeem.

Samen sparren?

Samen maken wij de GGZ branche nog innovatiever. Tijdens onze meetings houden wij iedereen graag op de hoogte van alle activiteiten en resultaten binnen GGZ Ecademy. Bekijk de komende evenementen in onze Agenda en meld je aan.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap