Podcasts over leren: 5 tips

De podcast is een uitzending via internet, de moderne opvolger van de radio. Door middel van een app of website luister je naar de opname van het programma. Het gaat om geluidsbestanden dus er is geen video. De term podcast is een samentrekking van iPod (draagbare audio-speler) en broadcast (uitzenden). Je kunt podcasts luisteren via een app op je smartphone. Op diverse websites en de app Spotify worden ook podcasts aangeboden.

De onderwerpen van podcasts lopen uiteen. Van politiek tot meditatie en van thriller tot zelfhulp. Ook de formats variëren, er zijn gesprekken, ingesproken verhalen en discussies. In dit artikel focussen we op podcasts over leren.

  1. De belerende podcast
    Een podcast over leren & tech met uitzendingen over micro-learnings, LXP en kunstmatige intelligentie..
  2. Dit gaat van jullie eigen tijd af
    In deze podcast helpt Academy4Learning trainers om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht op het onderwijskundige bos te houden. Uitzendingen over hybride onderwijs, toetsen en voorbeeldlessen.
  3. Kennisnet
    Gesprekken met experts over onderwijs en ICT. Met uitzendingen over digitale geletterdheid, privacy en videobellen.
  4. No more boring learning
    Drie experts aan het woord over de wereld van Learning & Development. Uitzendingen over Kolb, verplichte trainingen en rollenspellen.
  5. People Power
    Een programma over de kracht van mensen in organisaties. Met uitzendingen over online werkvormen, gaming als leerstimulans en omscholen van 50-plussers.

Tip: Podcasts lenen zich uitstekend voor ‘flipping the classroom’. Je vraagt deelnemers om ter voorbereiding op de bijeenkomst een podcast te luisteren. Omdat de kennisoverdracht al heeft plaatsgevonden, is er in de bijeenkomst meer ruimte voor toepassing en interactie.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap