Seminar ‘Mentale weerbaarheid’

Wat doet een crisis zoals COVID-19 met jou, je naasten, cliënten en collega’s? Hoe blijf je overeind als de wereld op zijn kop staat? Is veerkracht de oplossing en hoe blijf je dan veerkrachtig? Tijdens het seminar van GGZ Ecademy over mentale weerbaarheid komen twee experts aan het woord. We stellen ze graag aan je voor:

Bert van den Bergh: ‘Laten we de zwaarte van het leven erkennen, bij geluk hoort ook ongeluk.’

De huidige coronacrisis kun je zien als een experiment. We worden voor heel elementaire zaken geplaatst zoals het gebrek aan contact en het drastisch minderen van uitstapjes buiten de deur. Wat kunnen we hier van leren?  Bert van den Bergh is filosoof, psycholoog en docent aan de Haagse Hogeschool. In zijn boek “De schaduw van de zwarte hond” koppelt hij depressie aan de tijd waarin we leven. Aan gevoelens van onbehagen en stress liggen vaak verbroken verbindingen met de omgeving, vrienden en werk ten grondslag. Het herstel van deze verbindingen kan ons welzijn bevorderen. Bekijk ook het GGZ Ecademy inspiratietraject Depressie als symptoom van de tijd.

Patricia van Casteren: ‘Wat is het gevolg van een crisis op gezond werken, samenwerking en communicatie?’

Patricia van Casteren is gestart als verpleegkundige en is nu psycholoog Arbeid & Gezondheid. Ze doet promotieonderzoek bij Tranzo (het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg University) naar duurzame inzetbaarheid en de waarde van werk. Wat zijn basisbehoeften als we kijken naar veerkracht? Wat voor ervaringen en klachten zijn normaal en wanneer moet je je zorgen maken? Hoe ondersteun je collega’s of je team in stressvolle tijden?

Heb je interesse in het seminar, meld je hieronder aan. Het seminar is gratis en online te volgen. Nodig gerust collega’s en andere belangstellenden uit.

Datum: 10 juni 2021
Tijd: 15:00 – 16:30 uur

 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail en uiterlijk 1 dag voor het webinar ontvang je de link om deel te nemen. Heb je vragen of opmerkingen, neem contact met ons op: info@ggzecademy.nl

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 80 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap