Seminar Positieve Gezondheid

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we doorgaans op klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Op 12 januari 2023 organiseren we een online seminar over positieve gezondheid in de ggz; van cliënten én medewerkers.

Johan Brugman, projectleider, blikt in zijn presentatie terug op het project positieve gezondheid bij Mondriaan en kijkt met ons hoe de toekomstige ggz eruit ziet. En hoe de taal van positieve gezondheid daarbij kan helpen. Chantal Welling, ervaringsdeskundige en implementatiecoach van positieve gezondheid bij Mondriaan, deelt haar ervaringen. Zij gaat in op vragen als: hoe ga je om met weerstand en hoe maak je tijd vrij voor scholing?

Ben jij ggz professional en wil je meer weten over positieve gezondheid, schrijf je dan nu in voor het seminar. Het seminar is kosteloos en online te volgen. Nodig gerust collega’s en andere belangstellenden uit. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een aantal dagen voor het seminar ontvang je praktische informatie en een link naar het online seminar.

Meer weten over positieve gezondheid? Grondlegger Machteld Huber legt in dit interview uit wat het gedachtegoed van positieve gezondheid inhoudt en wat er kan gebeuren als je elementen van zingeving en zelfmanagement een rol laat spelen in de benadering van cliënten.

Schrijf je nu in.

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap