Wijkteam-community
Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

 

De Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams en loopt tot en met november 2021. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en het bevorderen van onderlinge ervaringsuitwisseling.

Ben jij een wijkteamprofessional? Of een professional die regelmatig samenwerkt met wijkteams? Dan kun je gratis aan de community deelnemen. Of je nu een signalerende rol hebt of meer in de directe (jeugd)zorg zit, voor alle disciplines is het relevant. De tijdsinvestering bepaal je zelf.

De community staat boordevol tips, informatie en ervaringsverhalen over verschillende thema’s, zoals de meldcode, signaleren, gespreksvoering met ouders en kinderen, patronen achter geweld en samen werken aan veiligheid. De Wijkteam-community wordt steeds verder gevuld, en je ontvangt regelmatig berichten om je te attenderen op relevante informatie en te betrekken bij vragen en discussies.

Je kunt meedoen aan gratis webinars met experts, online scholingsmodules volgen, relevante artikelen lezen en animaties bekijken. Maar je kunt ook zelf vragen stellen of beantwoorden aan vakgenoten, of een casus indienen.

Aanmelden voor de community kan via deze link. Na registratie op 1sociaaldomein kun je je bij ‘Groepen’ aanmelden voor de pagina ‘Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld‘. Je ontvangt dan een e-mail zodra je bent toegelaten.
Heb je vragen of lukt het niet met aanmelden? Neem dan contact op met de helpdesk van Augeo Academy via 0343-536050 of helpdesk@augeoacademy.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur.

De community  is een initiatief van Augeo Foundation en het ministerie van VWS. Samen geven we kindermishandeling en huiselijk geweld geen toekomst!

GGZ Ecademy en Augeo Academy hebben een partnership voor ontwikkeling en onderhoud van de e-learning modules Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en Kindcheck

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap