Online leren in de jeugdzorg
juist nu?

 

Op dinsdag 30 november organiseren we een online webinar voor opleiders in de Jeugdzorg. Petra Varenkamp, adviseur leren en ontwikkelen bij Juvent, begeleidt deze verkenning waarin vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten. GGZ Ecademy is moderator en facilitator van deze bijeenkomst.

Petra wil in het webinar graag op een informele manier het gesprek aangaan met vakgenoten, adviseurs Opleiden/Leren & Ontwikkelen die werkzaam zijn in de jeugdzorgsector en ze deelt haar ervaringen. Ze wil krachten bundelen om zo in de toekomst beter aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelbehoefte van medewerkers in de jeugdzorg. Het webinar is interactief en toegankelijk voor opleiders in de Jeugdzorg en andere geïnteresseerden.

Wil je een actieve bijdrage leveren aan dit webinar, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie, neem dan vóór 15 november contact op met Petra Varenkamp via PVarenkamp@juvent.nl. Heb je vragen over de organisatie van dit webinar, neem dan contact op met ingridmeuwissen@ggzecademy.nl.

Praktische informatie

Webinar : Online leren in de jeugdzorg – juist nu?

Datum: dinsdag 30 november 2021

Tijd: 15.00 tot uiterlijk 17.00 uur

Online via Zoom

De aanmeldingstermijn is verlopen. Heb je nog vragen of opmerkingen, stuur dan een mail.

 

Petra Varenkamp over ‘online leren’

Als adviseur Leren en Ontwikkelen ben ik vlak voor het begin van de pandemie gestart bij Juvent, een jeugdzorgorganisatie in Zeeland. Al jaren ben ik werkzaam in de zorgsector, eerst in de gehandicaptenzorg en later in de geestelijke gezondheidszorg. Binnen deze organisaties werd online leren al regelmatig ingezet, maar bij de organisatie Juvent stond dit nog in de kinderschoenen. De situatie waarin we in de coronatijd terecht kwamen, maakte dat andere vormen van leren en ontwikkelen alleen maar belangrijker werden. Mijn vorige werkgever was lid van GGZ Ecademy. Dit is een vereniging van 90 instellingen die samenwerken, kennis delen en leerproducten ontwikkelen voor (online) scholing aan professionals in de ggz. Ik heb tijdens de coronatijd contact gezocht met deze vereniging en mocht in een pilot de 200 online leertrajecten van GGZ Ecademy in onze organisatie testen. Mijn ervaring met online leren was positief.

 

100

n.v.t.

gratis

2 uur

Online via Zoom