Film Of ik gek ben interessant voor leden

Mike Weerts samen met GGZ Ecademy-directeur Arjan Pronk

Hoofdrolspeler Mike Weerts samen met GGZ Ecademy-directeur Arjan Pronk

Samen met hoofdrolspeler Mike Weerts is afgelopen vrijdag beoordeeld of de film ‘Of ik gek ben’ is in te zetten als educatief materiaal in de ggz. Deze film, opgenomen bij lid-instelling De Rooyse Wissel, vertelt het (heftige) verhaal van kunstenaar Patrick die wordt opgenomen in een tbs-kliniek nadat hij is beschuldigd van verkrachting en mishandeling. Hij zou zijn misdaden hebben gepleegd onder invloed van drugs.

Na afloop van de film ontspon zich een open gesprek over de mogelijkheden die de film biedt om bepaalde thema’s aan de orde te stellen binnen instellingen. Die thema’s bleken legio: wat ervaart een cliënt tijdens een drugs-psychose, hoe ga je om met veiligheid binnen een instelling, hoe belangrijk is de inzet van de omgeving van een cliënt in het proces van behandelen en begeleiden?

Besloten is om op zeer korte termijn met een redactieraad bijeen te komen om te kijken welke concrete stappen er kunnen worden gezet met betrekking tot de inzet van de film als educatief materiaal.

De film ‘Of ik gek ben’ gaat vandaag in première en zal vooralsnog in 35 zalen te zien zijn. Klik hier voor de officiële trailer van de film.

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap