GGZ College

In een DWDD-achtige setting organiseert GGZ Friesland webinars over verschillende ggz-thema’s. Deze webinars zijn zowel online als live bij te wonen of later te bekijken in het videoportaal van GGZ Ecademy.

Inmiddels zijn er twee webinars geweest die hier zijn terug te kijken. De thema’s ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ en ‘Omdat wij ook iemand kennen’ kwamen in deze twee uitzendingen aan de orde.

Met deskundigen uit de ggz worden de onderwerpen van verschillende kanten belicht zodat in een uur tijd een compleet beeld ontstaat van de verschillende facetten rond een thema.

Op maandag 10 april is het derde webinar met als thema Eetstoornissen, waarbij onder meer een klinisch psycholoog en een ervaringsdeskundige hun licht laten schijnen over het onderwerp.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar over Eetstoornissen.

De presentaties binnen het webinar duren maximaal 10 minuten en zijn te gebruiken in de eigen instelling als onderwijsmateriaal. Ze zijn voor de leden van GGZ Ecademy in te bedden in het LMS of op een andere wijze. De afleveringen zijn voor leden te vinden in het videoportaal van GGZ Ecademy.

Eerste aflevering ‘Eerste hulp bij psychische problemen’

Op 17 januari was de eerste aflevering van GGZ College. Het thema was toen ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. Leden van GGZ Ecademy kunnen de uitzending integraal of in delen erugkijken.

Klik hier voor de complete aflevering.

Klik hier voor de presentatie van Rolf Kleppe, Mental Health First Aid (MHFA) .

Klik hier voor het tafelgesprek met de politie over het herkennen van een acute crisis.

Klik hier voor het tafelgesprek Huisarts en Crisisdienst.

 

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap