GGZ Ecademy levert module Motiverende gespreksvoering

De GGZ Ecademy heeft de eerste twee e-learning modulen, uit een reeks van vier, over Motiverende gespreksvoering opgeleverd. Door de ontwikkelaars van deze modulen nauw samen te laten werken met specialisten uit de GGZ, in de vorm van een reactieraad, is de inhoud optimaal afgestemd op het werkveld van de GGZ. Eén van de specialisten is Gerard Schippers, bijzonder hoogleraar Verslavingsgedrag en Zorgevaluatie, Amsterdam Institute for Addiction Research (AIAR; AMC). Gerard heeft motiverende gespreksvoering, zoals ontwikkeld door William R. Miller en Stephen Rollnick, in Nederland geïntroduceerd en geldt als expert op dit gebied.

In de eerste module worden de onderwerpen Spirit en principes en ORBS gespreksvaardigheden behandeld. De tweede module behandelt de onderwerpen Herkennen verandertaal en Uitlokken van en reageren op verandertaal.
Module drie en vier zullen de onderwerpen Meebewegen met weerstandVersterken commitment en Opstellen veranderplanbehandelen.

De modulen, bestemd voor HBO en HBO+, beginnen met een 0-meting. Hierna kan de cursist zelf bepalen hoe hij de modulen doorloopt. Hij kan eerst de theorie bestuderen en dan de uitgebreide casussen maken die rijk voorzien zijn van filmpjes. Vanuit de casussen kan de theorie geraadpleegd worden als dat nodig is. De modulen worden afgesloten met een toets.

Alle modulen behandelen een afgerond geheel en zijn afzonderlijk in te zetten maar kunnen ook zonder problemen in een blended leertraject worden opgenomen. In de nabije toekomst zal een trainingshandleiding worden ontwikkeld waarmee het blended leertraject verder ingevuld kan worden. De e-learning modulen en de handleiding t.b.v. het blended leertraject bereiden voor op de door NSPOH ontwikkelde certificerende toets.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap