CRPD – Gelijkheid voor cliënt en hulpverlener

In 2016 tekende Nederland het internationale ‘Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’, oftewel de CRPD (Convention on the Rights of Persons with Disabilities). Niet veel mensen hebben er waarschijnlijk van gehoord, terwijl het veel impact heeft op de manier waarop we met elkaar omgaan, ook in de geestelijke gezondheidszorg.

Het verdrag beoogt de mensenrechten van mensen met een beperking te beschermen en waarborgen. Dat betekent dat mensen met een beperking in dezelfde mate gebruik kunnen maken van de universele rechten van de mens. Zodat bijvoorbeeld dat niemand kan worden gedwongen tot separatie, medicijngebruik of voedselinname; zaken die in de ggz nog wel eens voorkomen.

In deze GGZ Inspiratie leggen we het verdrag uit en waarom het voor zorgprofessionals in de dagelijkse praktijk van belang is.

 

Inspiratietraject “CRPD – Gelijkheid voor cliënt en hulpverlener”

Werk of studeer je bij een van de leden van GGZ Ecademy? Dan kun je rond dit onderwerp een geaccrediteerd leertraject volgen, waarmee je je kennis verdiept en reflecteert op wat dit onderwerp voor jou als zorgprofessional betekent.

Ontdek meer Inspiraties

Nieuwsbrief GGZ Inspiratie

Schrijf je nu in