Interview: Damiaan Denys
‘Paradoxen van de ggz’

 

Onlangs is een nieuwe GGZ Inspiratie ‘Paradoxen van de ggz’ opgeleverd met een interview van hoogleraar en filosoof Damiaan Denys. Hij legt in deze GGZ Inspiratie de vinger op de tekortkomingen van de hedendaagse ggz en gaat op zoek naar oplossingen. In het interview bespreekt hij vragen zoals ‘Is het aanbod in de ggz zelf de oorzaak van meer mentale klachten? Is lijden essentieel voor de mens om genot te kunnen ervaren?’

Bekijk hier de GGZ Inspiratie met het interview van Damiaan Denys.

Meer GGZ Inspiratie

Inmiddels zijn er in totaal zes GGZ Inspiraties beschikbaar om gratis in te zetten in jouw team of organisatie. In het overzicht van GGZ Inspiraties vind je informatie over GGZ Inspiratietrajecten. Dit zijn rond de onderwerpen van de GGZ Inspiraties geaccrediteerde leertrajecten, waarmee je je kennis verdiept en reflecteert op wat de onderwerpen voor jou als zorgprofessional betekenen. Werk je bij een van de leden van GGZ Ecademy? Vraag dan via jouw werkgever toegang tot de geaccrediteerde leertrajecten van de GGZ Inspiraties.

Aan de slag sessie

Ben je opleider, trainer of docent bij een van onze leden? En wil je in jouw organisatie aan de slag met de GGZ Inspiratie of de Inspiratietrajecten? Schrijf je dan nu in voor de ‘Aan de slag sessie’ op 9 september. We geven dan tips hoe je de GGZ Inspiratie en andere leerproducten zoals GGZ Colleges kunt inzetten in de scholing van de medewerkers bij jouw instelling. De GGZ Inspiratie is bijvoorbeeld een mooie inleiding voor een groepsgesprek over de huidige ggz. En een GGZ College is een ideale manier om iemand weer even verrassend met een bestaand thema aan de slag te laten gaan?

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap