Nieuw: geactualiseerde e-learning Transitiecoaching voor jongeren met een LVB

Academische Werkplaats Kajak (AW Kajak) en GGZ Ecademy introduceren met trots de vernieuwde e-learning Transitiecoaching voor jongeren met een LVB. Dit interactieve leertraject (voorheen genaamd Transitiecoach LVB) biedt professionals diverse tools om jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende psychische of gedragsproblemen te begeleiden bij hun overgang naar volwassenheid en volwassenenzorg.

Wat biedt de geactualiseerde e-learning?

Deze richt zich op diverse cruciale overgangsmomenten, zoals verhuizen naar een woonplek in de volwassenzorg, een zorgverzekering afsluiten en de overstap naar de ggz voor volwassenen.
Het leertraject biedt extra aandacht aan het samenwerken met naasten en nazorg vanuit de jeugdzorg.
De e-learning is geschikt voor professionals uit verschillende functies binnen de zorgsector en is gratis beschikbaar. Het is een waardevolle bron van kennis en ondersteuning voor iedereen die werkt met jongeren in deze kwetsbare levensfase.

Samenwerking en ontwikkeling

Deze e-learning is ontwikkeld door GGZ Ecademy, in samenwerking met AW Kajak, Maastricht University en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. De recente actualisatie, uitgebracht in mei 2024, is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het onderzoeksproject Transitie Journeys (project 103.664), gesubsidieerd door het FNO-programma Geestkracht.

 

   

 

 

 

 

Het leerproduct is gratis te volgen

Dit leerproduct kun je kosteloos volgen.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap