Scholingsmateriaal forensische zorg

Sinds 5 jaar werken het EFP (Expertisecentrum Forensische Psychiatrie) en GGZ Ecademy samen aan de ontwikkeling van de Forensische Leerlijn. Inmiddels bestaat die leerlijn uit een indrukwekkend aantal van 43 leerproducten. Dit jaar is het aanbod bovendien aangevuld met de module over het betrekken van naasten en motiverende gespreksvoering. Voor iedere setting en doelgroep in de forensische zorg is er nu scholingsmateriaal beschikbaar, boordevol casuïstiek en theorie.

Maar we doen meer dan alleen leerproducten ontwikkelen. Zo stonden we medewerkers uit het forensische veld te woord tijdens De Dag van de Forensische Zorg 2024. Daarnaast zijn we aanwezig tijdens de Forensische Leerlijn Dag op 13 juni a.s. Dit is een dag speciaal voor de mensen van de werkvloer in de forensische zorg, een dag van veel doen en ervaren. In interactieve sessies gaan we dieper in op de thema’s die je terugvindt in de online modules van de Forensische Leerlijn. Kom dus nieuwe kennis opdoen en verbinden!

Tijdens deze dag organiseert GGZ Ecademy samen met het EFP een workshop over Dilemma’s in het werk. Daarnaast zijn er diverse andere workshops die interessant zijn voor het forensische veld. Casussen uit modules worden nagespeeld, waarbij de zorgprofessionals uit het publiek hun eigen ervaringen en kennis kunnen inbrengen. Uiteraard is er op het ervaringsterras de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de Forensische Leerlijn. De Forensische Leerlijn Dag van 13 juni (helaas uitverkocht) staat geheel in het teken van de leerlijn, met workshops, interviews en live-casussen.

Aan de slag in Implementatieworkshops

Wil je als organisatie aan de slag met de Forensische Leerlijn, maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan een implementatieworkshop in juni of oktober. Tijdens die workshop ga je hands-on aan de slag met een implementatieplan en deel je ervaringen met collega’s bij andere organisaties. Kortom, voor wie in het forensische veld werkt, zijn er tal van mogelijkheden om met de leerlijn aan de slag te gaan.

Over GGZ Ecademy

Is jouw organisatie geinteresseerd in het lidmaatschap bij GGZ Ecademy! Laat je dan informeren tijdens het inloopspreekuur van 20 juni a.s.  We vertellen je er graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

 

 

 

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap