Webinar 14 november
Dilemma’s rond vermoedens van
kindermishandeling en het gebruik van de meldcode

Op 14 november van 12 tot 13 uur organiseert GGZ Ecademy in samenwerking met Augeo Foundation een webinar voor zorgprofessionals in de ggz met als thema ‘Dilemma’s rond vermoedens van kindermishandeling en het gebruik van de meldcode’. Dit webinar vormt de aftrap voor de campagne ‘De Week tegen de Kindermishandeling’, die op 20 november begint.

Regelmatig ervaren professionals belemmeringen bij het werken met de meldcode. In dit webinar staan we stil bij deze dilemma’s en hoe anderen dit aanpakken in de praktijk. Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige bij Augeo Foundation, en Berbel Voorendt, psycholoog bij GGZ Rivierduinen, gaan in gesprek over casussen uit de ggz.

Dilemma’s die onder meer worden besproken zijn:

  • Welke informatie deel je met bijvoorbeeld een wijkteam en hoe doe je dat zorgvuldig?
  • Heeft melden wel zin? Verstoort dit niet de behandelrelatie, terwijl een melding niet in alle gevallen (meteen) tot passende/aanvullende hulp leidt.
  • Hoe en wanneer breng je ouderschap ter sprake in je contact met de cliënt? Dit is immers vaak niet de vraag waar ze zelf mee komen.

Deelnemers kunnen tijdens het webinar vragen stellen via de chat.

De aanmelding is gesloten. Je kunt je niet meer registreren voor dit webinar.

Wil je dit webinar terugkijken? Dat is mogelijk. Lees dit artikel voor meer informatie.

 

 

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap