Inspiratiebijeenkomst

Aantoonbaar Bekwaam: vertrouwen in vakmanschap

Webinar op 22 maart van 11.00 tot 12.30 uur via ZOOM

Om kwaliteit van zorg te kunnen bieden, dienen zorgprofessionals hun vakbekwaamheid te onderhouden. Als de professional zich bij een handeling niet bekwaam voelt om die deskundig uit te voeren, mag hij de handeling niet verrichten.
Volgens de Wet BIG en de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) moeten zorginstellingen de bevoegdheid van zorgprofessionals vastleggen en bekwaamheid inzichtelijk maken. Onze interpretatie van deze wetgeving heeft de laatste 25 jaar tot veel tijdverslindende toetsen en administratieve rompslomp geleid.

Petrouschka Wind-Werker vindt dat het tijd wordt dat ondersteunende diensten en managers kritischer worden op de regels die zorgprofessionals opgelegd krijgen, en dat autonomie en het vertrouwen in vakmanschap daarin leidend moeten zijn. Zij neemt ons in het webinar op 22 maart mee in haar ervaringen in het OLVG vanuit het project “Aantoonbaar Bekwaam”. We gaan het hebben over visie, vertrouwen, leren in het werk en wat er wel en niet mag vanuit de wet of inspectie. Wat is er nu echt nodig voor vertrouwen in vakmanschap en aantoonbaar bekwaam zijn?

Klik op deze link om je aan te melden voor het webinar.

 

100

nvt

n.v.t

Online

InspEca_Bk/20230322