E-learning voor POH over problematisch middelengebruik: nu geaccrediteerd

De korte en gratis e-learning ‘POH-GGZ problematisch middelengebruik’ is nu officieel geaccrediteerd! Deze e-learning is speciaal ontwikkeld om POH-GGZ te ondersteunen bij het signaleren en bespreekbaar maken van middelengebruik bij patiënten. Een relevante basistraining die door andere POH professionals gewaardeerd wordt met een ruime 8.

Een patiënt vragen naar zijn of haar middelengebruik kan best lastig zijn. Door te oefenen met casuïstiek ontwikkel je meer vaardigheden om het erover te hebben met je patiënt. Je krijgt meer kennis over de lichamelijke en psychische klachten die kunnen samenhangen met middelengebruik en leert risicovol gebruik van verslavende middelen eerder te signaleren.

Je volgt het leertraject online, wanneer het jou uitkomt. Het kost je slechts 1,5 uur. Bovendien krijg je toegang tot praktische tools. Zoals een verdiepende website, een registratie app voor patiënten en online screeners en zelftests om met de patiënt te doen. Het levert je 1 accreditatiepunt op (toegekend door LV POH-GGZ).

Ga meteen aan de slag met de e-learning op GGZ Ecademy of POHverslaving.nl. Deze is ontwikkeld door Jellinek en Tactus verslavingszorg, in samenwerking met de GGZ Ecademy. Interesse? Stuur je een e-mail naar info@ggzecademy.nl.

Ervaringen van andere professionals met de e-learning ‘POH-GGZ Problematisch middelengebruik’

  • In begrijpelijke taal geschreven en sluit goed aan bij de praktijk, fijn dat ik zelf het moment kan bepalen waarop ik er mee aan de slag ga.
  • Veel aanvullende informatie door de verwijzing naar de website pohverslaving.nl en andere websites.
  • Korte, bondige en juiste informatie.
  • Sterk punt: feiten en weetjes overmatig middelengebruik.
  • Fijn vormgegeven, makkelijk te volgen, leuk gedaan met SOEP
Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap