Diensten

Centraal leerplatform

Om e-learning modules aan te bieden en te beheren heb je een online leerplatform nodig. Het Centraal leerplatform (CLP) van GGZ Ecademy is zo’n platform. Leden hebben hierin toegang tot een eigen leeromgeving.

ggz-ecademy-diensten-centraal-leerplatform

Centraal leerplatform voor ggz-instellingen

Ruim 200 leerproducten in diverse werkvormen worden via het Centraal leerplatform aangeboden.

Leden kunnen rechtstreeks of via een koppeling gebruik maken van dit platform en krijgen zo toegang tot alle leerproducten van GGZ Ecademy. Ze kunnen ook eigen e-learningproducten toevoegen.

Het Centraal leerplatform is inbegrepen in het lidmaatschap. Dat betekent dat leden, die voor de bij- en nascholing van medewerkers e-learning willen inzetten, zelf niet hoeven te beschikken over een online leeromgeving.

Waarom het Centraal leerplatform?

200+ leerproducten
Zelf leerproducten ontwikkelen en beheren
Inzicht in voortgang van cursisten
Ondersteuning voor beheerders
Meer dan 100 leerproducten

Voordelen van het Centraal leerplatform

 • Leden bepalen zelf welke leerproducten ze medewerkers willen aanbieden.
 • Een lid kan het platform gemakkelijk beheren en naar eigen inzicht inrichten. Met de gebruiksvriendelijke auteurs-tool kunnen ze eigen leermaterialen ontwikkelen en delen met andere leden!
 • Het platform biedt uitgebreide didactische mogelijkheden voor het begeleiden van online leertrajecten en het monitoren van de resultaten.
 • De leeromgeving van de leden heeft een eigen look & feel. Hierdoor is de omgeving direct herkenbaar voor de cursist.
Productcatalogus

Software & techniek

Het platform is afgestemd op de behoeften van leden van GGZ Ecademy en blijft in ontwikkeling. Nieuwe wensen en technologieën worden meegenomen in de doorontwikkeling van het platform.

Als leeromgeving gebruikt GGZ Ecademy het platform van aNewSpring, in combinatie met een maatwerk IAM (Identity & Accesmanagement) oplossing. Leden met een eigen leermanagementsysteem kunnen het Centraal leerplatform van GGZ Ecademy koppelen via de LTI-standaard.

Werken in het Centraal leerplatform

Naast het aanbod van GZZ Ecademy kunnen leden in het Centraal leerplatform eigen leerproducten ontwikkelen en aanbieden. Bij de auteur- en ontwerper-trainingen leren trainers en opleiders hoe ze een leertraject in het Centraal leerplatform kunnen maken of bewerken. Beheerders krijgen bij aanvang van het lidmaatschap uitleg over het werken in het Centraal leerplatform en tips voor de inrichting van de catalogus. Bekijk de agenda.

Wil je meer weten over het Centraal leerplatform? We maken graag een afspraak!

Centraal leerplatform big image

De medewerker staat centraal!

Het Centraal leerplatform stelt de medewerker centraal. Werkt een medewerker bijvoorbeeld bij meerdere instellingen of wisselt de medewerker van baan, dan behoudt de medewerker toegang tot het eigen account op het Centraal leerplatform èn het portfolio met leerresultaten.

Voordelen voor de medewerker:

 • Altijd toegang tot een een persoonlijke portfolio;
 • Leren waar en wanneer je wilt;
 • Keuze uit meer dan 200 e-learningtrajecten;
 • Herkenbare casussen uit de praktijk;
 • Accreditatiepunten behalen;
 • Certificaat van deelname gemakkelijk te downloaden.

Veel gestelde vragen van cursisten

Als je een training wilt volgen via Centraal leerplatform GGZ Ecademy moet je geregistreerd en aangemeld zijn. Als je je registreert maak je eerst een account aan, daarna meld je je aan bij de gewenste leeromgeving. Ben je bij meerdere organisaties werkzaam die lid zijn van GGZ Ecademy dan kun je toegang aanvragen tot meerdere leeromgevingen. 

Als je je registreert moet je een aantal persoonsgegevens invullen. Er wordt o.a. gevraagd je e-mailadres op te geven. Dit wordt gevraagd omdat je account van jezelf is, onafhankelijk van je werkgever. Het platform wordt gebruikt door een groot aantal ggz-instellingen. Als je naar een andere werkgever gaat blijft je account, en dus je leerresultaten, bewaard. Je e-mailadres wordt goed beschermd en wordt nooit voor andere doeleinden gebruikt.

In onderstaande handleiding wordt het registratie- en aanmeldproces uitgelegd.

Werk je niet bij een organisatie die lid is bij GGZ Ecademy? Lees dan hier hoe je gebruik maakt van de gratis leerproducten.


Account aanmaken

1.    Vul je e-mailadres in.

2.    Klik op account aanmaken.

3.    Vul je persoonsgegevens in en klik op volgende. 

4.    Geef aan dat of je een kwaliteitsregister hebt. 

a.    En vul eventueel het kwaliteitsregister in.

5.    Controleer je e-mail en kies een wachtwoord. 

6.    Ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en klik op volgende .

7.    Je ontvangt een code ter bevestiging op jouw emailadres. Vul deze code in en klik op Activeer account: 

Let op: Ontvang je de mail niet kijk dan in je spambox! Bekijk ook:

Als je je registreert op het Centraal leerplatform GGZ Ecademy ontvang je een e-mail met daarin een activatiecode.

Als je deze e-mail niet ontvangt, bedenk dan of je het juiste e-mailaccount checkt en kijk of de e-mail misschien in je SPAM-map terecht is gekomen.

Als je zeker weet dat je de e-mail niet hebt ontvangen stuur dan een e-mail naar support@ggzecademy.nl en geef je aan dat je de activatie e-mail niet hebt ontvangen. Wij helpen je dan verder. 

Je persoonsgegevens van het Centraal leerplatform GGZ Ecademy (CLP) kun je aanpassen vanuit het portaal: http://portaal.ggzecademy.nl. Ga naar het portaal, vul je inloggegevens in en klik vervolgens "Alle gegevens bekijken of wijzigen", "Wachtwoord wijzigen" of "E-mailadres wijzigen".

Bij alle gegevens bekijken of wijzigen kun je je naam of geboortedatum aanpassen. 

Beheerders kunnen persoonsgegevens in het account niet wijzigen, vanwege privacyregels wordt om je wachtwoord gevraagd bij het aanpassen van je gegevens.

Let op: Als je in een leeromgeving aan het werk bent kun je je gegevens en wachtwoord wel zien maar je kunt ze niet aanpassen. Hiervoor moet je altijd naar het portaal gaan.

Ben je het wachtwoord van het portaal vergeten? Ga naar https://portaal.ggzecademy.nl en klik op "wachtwoord vergeten?". 

Nadat je wachtwoord bent vergeten, wordt gevraagd om je e-mailadres in te vullen. Vul hier je e-mailadres in waarop jij je account hebt aangemaakt. Als je op verzenden hebt geklikt, wordt er een mail verstuurd naar het adres wat je hebt ingevuld. Mitst het adres in het systeem bekend is. 


Let op! Als je voor of na het emailadres een spatie hebt staan, dan herkent het systeem het adres niet en wordt er geen resetlink verstuurd. 

Als je geen resetmail hebt ontvangen, controleer of dit in je ongewenste items of spamfilter is gekomen. Ook kun je controleren of je het juiste e-mailadres zonder typefouten hebt ingevoerd. Mocht je nog steeds geen resetmail ontvangen, dan kun je mailen naar support@ggzecademy.nl.

Je toegang tot de leeromgeving in het Centraal leerplatform is gekoppeld aan je dienstverband bij je werkgever. Wanneer je uit dienst gaat dan zijn er twee opties:
1 - Je gaat (voorlopig) niet naar een ander lid van GGZ Ecademy
2 - Je gaat aan de slag bij een ander lid van GGZ Ecademy
Zie voor een overzicht van alle organisatie die lid zijn van GGZ Ecademy onze website.

1 - Ik ga (voorlopig) niet naar een ander lid van GGZ Ecademy

Je toegang tot de leeromgeving zal beëindigd worden. Als jouw werkgever of school gebruik maakt van een koppeling dan stopt de toegang op het moment dat je geen inloggegevens voor het leersysteem meer hebt. Je blijft wel toegang houden tot het portaal met het account dat je zelf hebt aangemaakt. 

2 - Ik ga aan de slag bij een ander lid van GGZ Ecademy

Je toegang tot de leeromgeving zal beëindigd worden. Als jouw werkgever of school gebruik maakt van een koppeling dan stopt de toegang op het moment dat je geen inloggegevens voor het leersysteem meer hebt. Jouw leerresultaten zijn gekoppeld aan het account in het portaal dat je zelf hebt aangemaakt. Via het portaal kun je met je bestaande account toegang aanvragen tot de leeromgeving van je nieuwe werkgever of school en de resultaten die je tot nu toe hebt behaald via het Centraal leerplatform blijven hierin bewaard. Het kan zijn dat er andere regels gelden bij je nieuwe werkgever of school dus wij raden je aan om dit altijd na te vragen bij de start van je dienstverband / opleiding. 

De organisatie die met aanmeldsleutels werkt, is zelf verantwoordelijk voor het verspreiden van de aanmeldsleutels. Neem contact op met jouw docent of opleiding en vraag daar hoe je aan een sleutel komt. 

Met onderstaande instructie kun je je registratie bij beroeps en kwaliteitsregisters in Centraal leerplatform GGZ Ecademy aanpassen. Het is belangrijk dat je deze goed invult zodat accreditatiepunten automatisch toegekend kunnen worden. Je kunt deze gegevens op elk moment aanpassen.

Let op: Het bijschrijven van accreditatiepunten voor SKJ kan helaas niet automatisch. Daarom is het niet mogelijk om de registratie bij dit register in het CLP te vermelden. 

 1. Ga naar het inlogscherm van Centraal leerplatform GGZ Ecademy: https://portaal.ggzecademy.nl.

 2. Klik in de menubalk rechtsboven op je naam en kies voor Kwaliteitsregisters wijzigen of toevoegen.
 3. Onder het kopje Registratie bij beroeps- en kwaliteitsregisters zie je eventueel de registers die je al hebt ingevoerd.  

 4. Wil je een eerder ingevulde registratie aanpassen?
  1. Klik dan achter het betreffende register op Aanpassen, wijzig het nummer en klik op Opslaan.

 5. Wil je een eerder ingevulde registratie verwijderen?
  1. Klik dan achter het betreffende register Verwijderen.

 6. Wil je een register toevoegen?
  1. Kies uit de keuzelijst het juiste register.
  2. Vul je nummer* in en klik op Toevoegen.

* Word je nummer niet geaccepteerd? Kijk dan in onderstaande tabel of je nummer voldoet aan de notatiewijze. Heb jij een nummer wat er anders uitziet, stuur dan een e-mail naar support@ggzecademy.nl.

RegisternaamNotatiewijze
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)11 cijfers (BIG)
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)11 cijfers (BIG)
Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN)11 cijfers (BIG)
Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)11 cijfers (BIG)
Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FgzPt)11 cijfers (BIG)
(Cognitief) gedragstherapeuten (VGCt)VGCt- gevolgd door minimaal 2 en maximaal 6 cijfers
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)PT- gevolgd door minimaal 2 en maximaal 6 cijfers
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPNIP- gevolgd door 8 cijfers. Bestaat je nummer uit minder cijfers, vul het dan aan de voorkant aan met nullen. Voorbeeld: 12345 wordt 00012345.
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)NVO- gevolgd door minimaal 2 en maximaal 5 cijfers
of
NIP- gevolgd door 8 cijfers. Bestaat je nummer uit minder cijfers, vul het dan aan de voorkant aan met nullen. Voorbeeld: 12345 wordt 00012345.
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)NVRG- gevolgd door 5 cijfers
NIP-Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIPNIP- gevolgd door 8 cijfers. Bestaat je nummer uit minder cijfers, vul het dan aan de voorkant aan met nullen. Voorbeeld: 12345 wordt 00012345.
NIP-Neurofeedbackpsycholoog NIPNIP- gevolgd door 8 cijfers. Bestaat je nummer uit minder cijfers, vul het dan aan de voorkant aan met nullen. Voorbeeld: 12345 wordt 00012345.
NIP-Psycholoog Mediator NIPNIP- gevolgd door 8 cijfers. Bestaat je nummer uit minder cijfers, vul het dan aan de voorkant aan met nullen. Voorbeeld: 12345 wordt 00012345.
Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie (VCgP)
Nederlandse vereniging van praktijkondersteuners (NVvPO)Minimaal 4 en maximaal 5 cijfers
Registerplein9 cijfers
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals6 of 11 cijfers (BIG)
Verpleegkundig Specialisten Register11 cijfers (BIG)
Landelijke Vereniging Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ)minimaal 1 en maximaal 4 cijfers
Register Vaktherapieminimaal 4 en maximaal 8 cijfers
Accreditatie Bureau Cluster 111 cijfers (BIG)


CSRF token missing of invalid betekent dat het niet lukt of niet toegestaan is om een cookie weg te schrijven in jouw browser. 

Dit komt meestal voor in internet explorer in combinatie met citrix. Maar bij sommige organisaties komt het ook voor bij andere browsers.

Er zijn verschillende dingen die kunnen helpen:

 • Kies een andere browser;
 • Werk zoveel mogelijk buiten citrix;
 • Zorg dat er zo weinig mogelijk internetvensters hebt open staan.

Als je deze melding in beeld ziet: 'Dit scherm niet sluiten voordat de activiteit op een juiste manier is afgesloten'. Dan staat er een pop-up open in een ander venster. Meestal staat deze verborgen onder het hoofdscherm. 

Hieronder zie je een filmpje voor verduidelijking. 


Vind je hier niet het antwoord op jouw vraag? Ga dan naar het support platform voor meer informatie of neem contact op met de helpdesk van je eigen organisatie.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap