GGZ Ecademy tijdens het FFZ

Op dinsdag 28 januari 2020 stond GGZ Ecademy op het Festival Forensische Zorg om bezoekers te informeren over de forensische leerlijn. Veel enthousiaste bezoekers bezochten de stand op het Ervaringsterras.

Wil jij je aanmelden voor de Forensische leerlijn? Lees hier verder!

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) en met gelden van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) in 2018/2019 de Forensische Leerlijn ontwikkeld. Er zijn inmiddels 24 e-learning-modules binnen de thema’s ‘Forensisch leef- en werkklimaat’, ‘Psychopathologie en delictrisico’ en ‘Risicotaxatie en -management’. Deze leerproducten zijn basis- en verdiepingstrajecten. Voor de gehele leerlijn zijn werkplekondersteuning en ondersteunende instrumenten ontwikkeld die praktische informatie bieden zoals checklists en overzichten. De modulen kunnen in blended trajecten of in trajecten voor een heel team worden verwerkt. In het thema-overzicht Forensische leerlijn vind je alle leerproducten overzichtelijk vermeld.

In de zomer van 2020 wordt de Forensische leerlijn uitgebreid met 4 thema’s, waarbinnen momenteel verschillende leerproducten worden ontwikkeld:

Ambulant werken

  • Ambulant werken in de forensische setting

Wet- en regelgeving

  • Wet Forensische zorg
  • Verdiepingstraject over wet- en regelgeving

Psychopathologie

  • Forensische scherpte
  • Forensisch middelengebruik
  • LVB in de forensische zorg

Ketensamenwerking

  • Werken in de keten van forensische zorg

Wil je op de hoogte houden worden gehouden van de nieuwe leerproducten in de Forensische leerlijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Heb je nu al interesse om een van de leerproducten te volgen? Volg dan de stappen hieronder.

Ik wil mij aanmelden voor de Forensische leerlijn!

  Vul de vragen van het Forensisch kompas in.

Klik op de link hieronder en vul de vragen in.

Start het forensische kompas

  Bekijk het leerpad.

Print daarna jouw leerpad en kijk in de productcatalogus van GGZ Ecademy welke leerproducten van de Forensische leerlijn jij wilt volgen. Of bekijk het thema-overzicht van de Forensische leerlijn.

  Kies de leeromgeving

De leerproducten van GGZ Ecademy worden op verschillende manieren aangeboden: via de website Forensische leerlijn, de (gratis) leeromgeving van GGZ Ecademy, maar ook via de leeromgevingen van de leden. Is jouw werkgever of school lid van GGZ Ecademy? Dan kun je de leerlijn volgen vanuit jouw leerhuis, -portaal of leeromgeving. Weet jij niet waar je in moet loggen? Klik op de link hieronder en volg het stappenplan.

Aanmelden forensische leerlijn

  Aan de slag!

Heb je vragen over het inloggen? Stuur dan een e-mail naar support@ggzecademy.nl.

Wil je meer weten over alle gratis leerproducten van GGZ Ecademy? Kijk dan in de productcatalogus!

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap