GGZ Ecademy Congres 2024: Een dag vol inspiratie en samenwerking

Op woensdag 19 juni 2024 vond het jaarlijkse GGZ Ecademy Congres plaats bij Hogeschool Saxion in Deventer. Het congres, dat in het teken stond van persoonlijke ontwikkeling en samenwerking binnen de geestelijke gezondheidszorg, bracht professionals uit de sector samen voor een dag vol boeiende workshops en inspirerende gesprekken.

De dag begon met een paneldiscussie waarin Adwin Rutgers, Elle van Kuijk en Lidewij Schoenmakers spraken over studeren, stages en werken in de ggz. Dit bood een waardevolle blik op de uitdagingen en kansen die professionals in deze sector tegenkomen.

Een bijzonder moment was het optreden van zangeres-songwriter Moraya Lopez, die haar persoonlijke ervaringen en veerkracht deelde via muziek. Dit raakte veel aanwezigen en benadrukte het belang van rekening houden met het kindperspectief in de zorg.

De deelnemers konden kiezen uit diverse workshops verdeeld over twee rondes. Onderwerpen varieerden van forensisch vakmanschap tot het ontwerpen van een leercampagne en het ontwikkelen van een moreel kompas. De workshops werden geleid door experts, die hun kennis en ervaring deelden om de deelnemers te inspireren en te motiveren. De interactieve sessies zorgden voor veel betrokkenheid en nieuwe inzichten.

Tussendoor werd er volop genetwerkt en werden ervaringen uitgewisseld.

De dag werd energiek afgesloten met een innovatieve, leerzame activiteit onder leiding van Sibrenne Wagenaar. De deelnemers ontwierpen in spelvorm leeroplossingen voor vrijwilligers van de Kindertelefoon, gebaseerd op zeven ontwerpprincipes voor blended leren.

Het GGZ Ecademy Congres 2024 bood alle aanwezigen de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, elkaar te inspireren en de samenwerking binnen de ggz te versterken. We kijken uit naar de volgende editie!

Bekijk hier een impressie van de dag

 

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap