Forensische leerlijn op het FFZ 2020

Op 28 januari 2020 vindt het Festival Forensisch Zorg (FFZ) in Utrecht plaats. Ook wij zijn aanwezig en staan op het Ervaringsterras. We willen je laten zien hoe je met je team aan de slag gaat met de 24 e-learning-modules van de Forensische leerlijn. De modules, bestemd voor het forensische werkveld kun je gratis volgen. Meld je aan via de website van het FFZ en bezoek ons op het Ervaringsterras.

Samenwerking Forensische leerlijn
GGZ Ecademy heeft in samenwerking met het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) en met gelden van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) in 2018/2019 de Forensische Leerlijn ontwikkeld. De leerlijn wordt in de loop van 2020 verder ontwikkeld en de redactieraden hiervoor zijn al gestart.

Thema’s van Forensische leerlijn
Er zijn inmiddels 24 e-learning-modules verdeeld over de thema’s ‘Forensisch werk- en leefklimaat’, ‘Waarnemen en analyseren van gedrag’ en ‘Risicotaxatie en -management’. Deze ontwikkelde producten zijn basis- en verdiepingstrajecten en voor de gehele leerlijn zijn werkplekondersteuning en ondersteunende instrumenten ontwikkeld met praktische informatie zoals checklists en overzichten. De e-learningproducten kunnen prima in blended trajecten of in teamtrajecten worden verwerkt. In het thema-overzicht Forensische leerlijn vind je alle leerproducten overzichtelijk vermeld.

Een module van de Forensisch leerlijn volgen?
Met de Forensische Leerlijn is het voor Forensische zorgprofessionals makkelijker om kennis en vaardigheden op peil te houden. Wil je met je team of zelfstandig een module volgen? Dat is mogelijk. Meer informatie over de Forensische leerlijn!

Let op: werk of studeer je bij een van onze leden, meld je dan via jouw organisatie aan. Kijk hier voor een overzicht van leden van GGZ Ecademy..

Forensisch kompas of productcatalogus
Wil je meer informatie over het leerproduct zoals leerdoelen en doelgroep neem dan een kijkje in de productcatalogus met de Forensische leerlijn. Of vul eerst het Forensisch kompas in.

Forensiche kompas

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap