Webinar 28 september

'Maak kennis - KJP'

Webinar

Op zoek naar e-learning voor medewerkers in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie? Volg dan het webinar ‘Maak kennis – KJP’. We vertellen je dan alles over onze vereniging en over de leerproducten die we vóór en samen met onze leden ontwikkelen. In dit webinar is er speciaal aandacht voor de leerproducten die we voor de Kinder- en Jeugdpsychiatrie hebben ontwikkeld. Bovendien deelt een van onze leden ervaringen over de implementatie van deze leerproducten in de organisatie.

Schrijf je nu in en krijg 2 weken gratis toegang tot een inkijkomgeving met alle leerproducten van GGZ Ecademy.

GGZ Ecademy in het kort

Ontwikkelen en beschikbaar stellen van leermaterialen in het Centraal leerplatform
Kennisdeling en organiseren van activiteiten om samenwerking tussen leden te bevorderen
Ondersteunen bij implementatie van leermaterialen en bij uitvoering van scholing en accreditatie
Onderzoek naar gebruik van leermaterialen en ontwikkelingen m.b.t. scholing

In het webinar ‘Maak kennis – KJP’ informeren we je over de vereniging GGZ Ecademy met ruim 90 leden uit de basis- en specialistische ggz, kinder- en jeugdpsychiatrie, verslavingszorg, forensische zorg, begeleid wonen, maatschappelijke opvang en het onderwijs. Die leden gebruiken leerproducten en leertechnologie van GGZ Ecademy en krijgen ondersteuning bij de scholing van hun medewerkers en studenten. In totaal zijn dat ruim 100.000 (toekomstig) zorgprofessionals.

Webinar:   Maak kennis – Kinder- en jeugdpsychiatrie
Datum:       dinsdag 28 september 2021
Tijd:             15.30 – 17.00 uur
Voor wie:  opleiders van potentiële leden of andere geïnteresseerden uit de ggz of jeugdzorg

Programma
We laten je in het webinar zien welke leerproducten we in de afgelopen jaren ontwikkeld hebben en hoe onze leden vervolgens deze e-learning gebruiken om medewerkers en studenten te scholen. Hoe leden samen optrekken en kennis delen en wat wij doen om leden te ondersteunen bij het organiseren van de scholing voor medewerkers. In het webinar vertelt een lid hoe de organisatie de KJP-leerproducten van GGZ Ecademy in de scholing van medewerkers verwerkt. Tot slot lichten we de voorwaarden voor een lidmaatschap toe en informeren we je hoe jij onze gratis leerproducten, bijvoorbeeld de module Transitiecoach voor jongeren met een LVB, Psychose, Destigmatiserend werken in de ggz, Gokproblematiek of een van de andere gratis leerproducten, kunt volgen.

Praktische informatie
Het webinar vindt online via Zoom plaats en start om 15.30 uur. We verwachten uiterlijk om 17.00 uur te kunnen afronden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving. Een paar dagen voor het webinar krijg je de links voor het webinar en de inlogcode voor een gastaccount in het Centraal leerplatform waarmee je alle leerproducten van GGZ Ecademy 2 weken lang kosteloos kunt bekijken. Je bepaalt zelf op welk moment je het gastaccount laat ingaan.

aanmelden webinar

Leerproducten Kinder- en Jeugdpsychiatrie

GGZ Ecademy heeft een ruim aanbod van leerproducten speciaal voor de Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP). Met basis- en verdiepende leertrajecten, extra materialen om in te zetten tijdens (klassikale) trainingen en werkplekondersteuning met praktisch toepasbare informatie zoals een checklist. Ook voor de overgang naar de adolescentenfase en transitie van KJP naar volwassenenpsychiatrie zijn leerproducten beschikbaar.

Bekijk hieronder het overzicht van de leerproducten voor de kinder- en jeugdpsychiatrie. In onze productcatalogus kun je een selectie maken op doelgroep, thema, niveau en nog veel meer. Klik op onderstaande links voor meer informatie over het leerproduct.

KJP-(basis)leertrajecten

Psychopathologie in de KJP
ADHD in de KJP
Autismespectrumstoornissen in de KJP
Medicatie in de KJP
Eetstoornissen
Leertraject GGZ College Eetstoornissen
Suïcidepreventie in de KJP
Activiteitenbank Suïcidepreventie
Werkplekondersteuning Suïcidepreventie
Behandelen naar de wet in de Jeugdhulp
Leertraject GGZ College Moeilijke kinderen of maatschappij
Communiceren over geweld

Transitiepsychiatrie/adolescenten

Transitiecoach voor jongeren met een LVB
Omgaan met adolescenten
ADHD en middelengebruik bij adolescenten
Het leertraject GGZ College Puberteit en psychische problemen
Langetermijngevolgen kindermishandeling

Gratis leerproducten

Wil je weten hoe jij toegang kunt krijgen tot de gratis leerproducten van GGZ Ecademy? Meld je dan aan via deze stappen en bekijk het gratis aanbod! Zo is er bijvoorbeeld een volledige Forensische Leerlijn met gratis leerproducten voor medewerkers in het forensische veld beschikbaar. Met Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelden we de module Destigmatiserend werken in de ggz. Ook in het aanbod zit het leerproduct Transitiecoach voor jongeren met een LVB. Deze module is interessant voor groepsbegeleiders, jongerenwerkers en maatschappelijk werkers. En voor eerstelijnsprofessionals rondom gokproblematiek zoals artsen, POH-GGZ, psychologen en schuldhulpverleners is het leerproduct Gokproblematiek beschikbaar. Voor diezelfde doelgroep is er het product POH GGZ Problematisch middelengebruik over verslaving in bredere zin.

Jaarlijks stelt GGZ Ecademy twee leerproducten van het aanbod voor leden ook gratis beschikbaar voor niet leden. Dit zijn de zogenaamde ‘in the picture’ producten. Tot 31 december 2021 staan de leerproducten ‘de Rookvrije ggz’ en ‘Psychose’ in the picture. Geïnteresseerden kunnen deze modules in 2021 gratis volgen.

Over GGZ Ecademy

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging van instellingen, scholen en andere opleiders die samenwerken en kennis delen op het gebied van (online) scholing in de ggz. De vereniging heeft ruim 90 leden uit de basis- en specialistische ggz, kinder- en jeugdpsychiatrie, verslavingszorg, forensische zorg, begeleid wonen, maatschappelijke opvang en het onderwijs. Die leden gebruiken leerproducten en leertechnologie van GGZ Ecademy en krijgen ondersteuning bij de scholing van hun medewerkers en studenten. In totaal zijn dat ruim 100.000 (toekomstig) zorgprofessionals. Samen met de leden ontwikkelt GGZ Ecademy leerproducten voor professionals in de ggz zoals verpleegkundigen, agogen, psychologen en psychiaters etc.

Inmiddels heeft GGZ Ecademy ruim 200 leerproducten ontwikkeld. Het aanbod bestaat uit leertrajecten die je van a tot z doorloopt en afsluit met een toets. Daarnaast zijn er productsoorten die je basiskennis over een thema testen, je helpen op de werkvloer of die door trainers kunnen worden ingezet in blended leertrajecten. We ontwikkelen ook leerproducten voor  thema’s waarover je als zorgprofessional misschien niet dagelijks nadenkt, maar die wel van invloed zijn op jouw werk: ‘de GGZ Inspiratietrajecten’.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Aanmelden webinar