Leerproducten voor scholen ’23 – ’24 bekend

In het nieuwe schooljaar 2023-2024 is het aanbod van leerproducten van GGZ Ecademy voor studenten in het hbo en mbo weer uitgebreid. Hieronder lichten we een aantal leerproducten toe.

Aanbod nieuwe leerproducten schooljaar ’23 – ’24

Psychofarmaca bij ouderen gaat in op de effecten van medicatie op ouderen. Het leertraject is onderdeel van de leerlijn ‘Ouderen’ en vormt ook een mooie verdieping op de leertrajecten binnen het thema ‘Medicatie’.

In Diagnostiek en behandeling bij opiaatverslaafden met chronische pijn maak je kennis met een cliëntengroep die problematisch gebruik maakt van opioïde medicatie bij chronische pijn. Je leert welke aspecten een rol spelen bij dit complexe probleem.

Cliënten met ernstige psychische aandoeningen (EPA) hebben net als ieder ander seksuele behoeften en juist bij deze doelgroep is vaker sprake van seksuele problematiek. In Seksualiteit bij EPA Cliënten leer je hoe EPA en seksualiteit elkaar beïnvloeden. Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt om seksualiteit bespreekbaar te maken in jouw werkpraktijk.

Verzamelproblematiek krijgt steeds meer aandacht binnen de ggz. Kennis over dit onderwerp is nog geen gemeengoed en behandeling is complex, omdat de cliënt vaak geen noodzaak ervaart om hulp te zoeken. In dit leertraject leer je hoe je cliënten met verzamelproblematiek kunt begeleiden en hoe je samenwerkingen met bijvoorbeeld de gemeente in kaart kunt brengen.

In Chronische suïcidaliteit (gratis leerproduct in 2023) laat klinisch psycholoog Bert van Luyn je in vijf minicolleges kennis maken met de theorie. Het leertraject bevat daarnaast twee gespeelde behandelgesprekken tussen een suïcidale cliënt en behandelaar.

Het leertraject GGZ College Verstoorde jaren gaat in op de gevolgen van de coronacrisis op jongeren en welke aandacht dat verdient. Om de uitzending is een leertraject gebouwd met verdiepende reflectievragen en opdrachten voor op de werkvloer.

GGZ Inspiratietrajecten

GGZ Inspiratie (gratis beschikbaar) en de GGZ Inspiratietrajecten informeren professionals en studenten over actuele vraagstukken. Ze bevatten reflectievragen en (praktijk/groeps)opdrachten waarmee studenten samen aan de slag kunnen, of die als gespreksstof kunnen dienen tijdens klassikale bijeenkomsten. Deze leerproducten bevatten animaties, filmmateriaal, ondersteunende actuele literatuur, opdrachten en (oefen)toetsen.

Gratis leerproducten

Onlangs zijn weer nieuwe leerproducten die wij met partners zoals Akwa GGZ, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en LVB maakten aan het gratis aanbod toegevoegd. Alle geïnteresseerden, zoals ggz-professionals of studenten van organisaties die geen lid zijn van GGZ Ecademy, krijgen kosteloos toegang tot ons gratis aanbod met meer dan 50 leerproducten. Ook bij scholen die lid zijn van de vereniging worden de gratis leerproducten automatisch aan hun leeromgeving toegevoegd.

GGZ Colleges

De GGZ Colleges zijn leertrajecten met DWDD-achtige uitzendingen van GGZ Friesland rond interessante thema’s, waar opdrachten en toetsen omheen zijn gebouwd. Thema’s zijn: autismespectrumstoornissen, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, puberteit en psychische problemen, suïcidepreventie, Wet verplichte ggz en nog veel meer.

Over het lidmaatschap

Organisaties die voldoen aan de voorwaarden kunnen lid worden van GGZ Ecademy en een afspraak maken om hun mogelijkheden te bespreken. Wij organiseren ook regelmatig inloopspreekuren waarin we het lidmaatschap toelichten.

Onderwijsinstellingen worden als totaal lid, waardoor alle opleidingen van die onderwijsinstellingen kunnen meeprofiteren en maakt jaarlijks een keuze uit de leerproducten. De te betalen contributie is een optelsom van een basislidmaatschap met eventueel een uitbreiding hierop. Alle studierichtingen van een onderwijsinstelling kunnen gebruikmaken van het lidmaatschap. Zij spreken onderling af met hoeveel extra producten of sleutels ze het basislidmaatschap willen uitbreiden en hoe ze die over de opleidingen verdelen. Een contactpersoon van de school wordt beheerder van de sub-omgeving. Door samen te werken profiteren alle studierichtingen van het lidmaatschap.

Kennisdeling

Tijdens (online) bijeenkomsten wisselen de contactpersonen van onderwijsinstellingen ervaringen en implementatietips uit. Daarnaast kunnen docenten en trainers die werkzaam zijn bij leden zich gratis aanmelden voor trainersbijeenkomsten, aan-de-slag-sessies, informatieve webinars en Trainerstips.

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk dan hier de casussen van onderwijsinstellingen die lid zijn, of maak direct een afspraak. Ben je docent en wil je graag alle leerproducten zelf bekijken? Vraag dan een proefaccount voor docenten aan. Daarin krijg je een maand lang toegang tot relevante leerproducten.

Heb je vragen over het lidmaatschap of GGZ Ecademy? Download hier het Informatiepakket voor scholen met het aanbod voor 2023-2024. Voor het maken van een afspraak of vragen kun je ons bereiken via info@ggzecademy.nl. Wil je weten of de school waar jij werkt of studeert al lid is van onze vereniging? Check hier het ledenoverzicht van onze vereniging.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap