Perfectionisme

In je streven naar perfectionisme kun je je behoorlijk ongelukkig voelen en er zelfs in vastdraaien. Deze emotie ligt dan ook ten grondslag aan kwetsbaarheid voor psychopathologie. Want wat als je niet aan het perfecte plaatje voldoet? Wat zegt dat over jou? Zowel cliënten als hulpverleners zullen bij vlagen last hebben van perfectionisme, simpelweg omdat we in een door perfectie gedreven maatschappij leven. Het kan altijd beter en mooier. In deze animatie staan we stil bij waar perfectionisme vandaan komt, waar het toe kan leiden en hoe we er een beetje mee kunnen leren omgaan.

Transdiagnostische factoren

Deze GGZ Inspiratie is onderdeel van een serie animaties over transdiagnostische factoren: kenmerken en emoties die als een rode draad door allerlei DSM-classificaties heenlopen en ten grondslag liggen aan verschillende stoornissen.

Bekijk de andere animaties:

Werk of studeer je bij een van de leden van GGZ Ecademy? Dan kun je in de loop van dit jaar rond dit onderwerp een geaccrediteerd leertraject volgen, waarmee je je kennis verdiept en reflecteert op wat dit onderwerp voor jou als zorgprofessional betekent.