Schuld

Of het nu om ingebeelde of werkelijke schuld gaat, feit is dat schuldgevoelens veel problemen kunnen veroorzaken. Aan verschillende stoornissen liggen schuldgevoelens ten grondslag. Als zorgprofessional in de ggz is het je taak daar oog voor te hebben. Gesprekken voeren zonder oordeel en het besef creëren dat schuld een universele emotie is, kunnen ervoor zorgen dat de last voor de cliënt lichter wordt. Met alle positieve gevolgen van dien. Deze GGZ Inspiratie gaat in op vormen van schuld en hoe jij de cliënt met schuldgevoelens helpen kunt.

Transdiagnostische factoren

Deze GGZ Inspiratie is onderdeel van een serie animaties over transdiagnostische factoren: kenmerken en emoties die als een rode draad door allerlei DSM-classificaties heenlopen en ten grondslag liggen aan verschillende stoornissen.

Bekijk de andere animaties:

Werk of studeer je bij een van de leden van GGZ Ecademy? Dan kun je in de loop van dit jaar rond dit onderwerp een geaccrediteerd leertraject volgen, waarmee je je kennis verdiept en reflecteert op wat dit onderwerp voor jou als zorgprofessional betekent.