Lancering deel 2 Forensische leerlijn
7 gratis leerproducten

Vandaag lanceerden het EFP en GGZ Ecademy tijdens een webinar het tweede deel van de Forensische leerlijn met 7 nieuwe leerproducten.  In totaal zijn er op dit moment 31 e-learningmodules en werkplekondersteuning gratis beschikbaar voor het volledige forensische veld.

In het webinar gaven 4 redactieraadleden een toelichting op hun bijdrage aan de ontwikkeling van de modules en vertelden GGZ Ecademy en het EFP over het ontstaan van de leerlijn en de samenwerking tussen de organisaties. Op de vraag aan de deelnemers van het webinar: ‘Welke nieuwe module in de Forensische leerlijn heeft jouw grootste interesse?’ werd de module ‘Forensische scherpte‘ als eerste genoemd. Daarna volgenden de modules ‘Inzicht in psychiatrische stoornissen‘ en ‘Ambulant werken in de forensische zorg’.

Na een feestelijke lancering om 16 uur waren alle nieuwe modules in het Centraal leerportaal beschikbaar en kregen de deelnemers aan het webinar nog een online demonstratie over het aanvragen van de leerproducten. Wil je het webinar met de uitgebreide toelichting van de redactieraadleden bekijken? Dat is mogelijk! Stuur een bericht naar info@ggzecademy.nl en je ontvangt een link naar de opname.

Over de Forensische leerlijn

De leerlijn is bestemd voor de beginnende en ervaren professionals uit het forensische werkveld en is door het EFP in samenwerking met GGZ Ecademy ontwikkeld. Diverse professionals, lectoren en hoogleraren hebben in de redactieraad hun een bijdrage geleverd aan één of meerdere modules. Met de oplevering van deze 7 nieuwe leerproducten worden nu in totaal 5 thema’s behandeld; in basismodules en verdiepingstrajecten. De thema’s in Forensische leerlijn zijn:

  • Forensisch werk- en leefklimaat;
  • Risicotaxatie en -management;
  • Psychopathologie en delictrisico;
  • Ketensamenwerking (nieuw);
  • Wet- en regelgeving (nieuw);

Meer informatie over de thema’s of de nieuwe modules? Bekijk hier het themaoverzicht of de productcatalogus.

Als professional direct aan de slag met de leerlijn?

Vanaf vandaag kun je je kosteloos aanmelden voor de 7 nieuwe modules en deze in jouw tempo volgen. Wil je direct aan de slag? Klik op onderstaande button en volg de stappen om je te registreren en aan te melden. Kijk daarbij ook in welke omgeving jij de leerproducten kunt volgen want medewerkers van leden van GGZ Ecademy hebben namelijk via de eigen leeromgeving direct toegang tot de leerlijn.

Aanmelden GGZ College

 

Is deze leerlijn interessant voor jouw organisatie?

Medewerkers van organisaties die nog geen lid zijn kunnen zich alleen op individuele basis aanmelden. Zij volgen daarom de stappen zoals hierboven omschreven en melden zich aan in het leerplatform.

Heeft jouw organisatie interesse in het lidmaatschap van GGZ Ecademy? Bekijk dan hier de voorwaarden van het lidmaatschap en/of volg het Kennismakingswebinar op 4 november a.s. Hierin vertellen we je meer over de vereniging, het lidmaatschap en de leerproducten zoals de modules uit de Forensische leerlijn.

Hulp bij implementatie

De Forensische leerlijn heeft implementatiematerialen die je helpen verschillende leerpaden in kaart te brengen en daarmee leertrajecten en andere leerproducten op maat samen te stellen voor de medewerkers in jouw eigen organisatie. Deze implementatietips en andere praktische hulpmiddelen van deel 1 van de Forensische leerlijn zijn via de supportsite van GGZ Ecademy ook voor niet-leden beschikbaar.  In het najaar organiseert GGZ Ecademy implementatiesessies voor de leerproducten uit deel 2 van de Forensische leerlijn.

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, seminars, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 70 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap