Leerproducten voor scholen 2022-2023

Aanbod 2022-2023 bekend

In het nieuwe schooljaar 2022-2023 is het aanbod van leerproducten van GGZ Ecademy voor studenten in het hbo en mbo weer uitgebreid. Hieronder lichten we een aantal leerproducten voor onderwijsinstellingen in schooljaar 2022-2023, de GGZ Inspiratietrajecten, de GGZ Colleges en het lidmaatschap van GGZ Ecademy toe.

Nieuwe leerproducten

Omgaan met lastige interacties

Wat doe je als een cliënt heel boos is, verdrietig of gefrustreerd? Dit leertraject én de bijbehorende activiteitenbank zitten boordevol herkenbare casussen, waarbij de hulpverlener zich geconfronteerd ziet met een emotionele cliënt. De deelnemer krijgt een gereedschapskist met tools mee om in een dergelijke situatie z’n handelingsverlegenheid te overwinnen. Door rollenspellen en (andere) praktijkopdrachten is het materiaal erg geschikt om (ook) klassikaal of in teamverband in te zetten.

Leefstijl

Dé basis voor herstel is een gezonde(re) leefstijl. Met kleine wijzigingen in leefstijl zijn zelfs grote resultaten te boeken. Niet zo gek dat het onderwerp momenteel hoog op de agenda staat in de ggz. In dit leertraject worden alle aspecten van leefstijl en de wisselwerking met de psyche belicht. Een basismodule voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in de ggz.

Klinisch redeneren

Dit is een leertraject dat stap voor stap het proces van klinisch redeneren uitlegt aan de hand van praktijkcasussen. Hierdoor krijg je als deelnemer niet alleen inzicht in hoe veelomvattend en belangrijk klinisch redeneren is, maar leer je ook de fijne kneepjes ervan toe te passen in jouw praktijk. Een heel complete en praktische e-learningmodule, waarmee de deelnemer een goede basis legt voor het toepassen van klinisch redeneren.

Shared Decision Making

Het toepassen van Shared Decision Making levert meer cliënttevredenheid en een betere kwaliteit van leven op, en draagt bij tot een betere relatie tussen cliënt en hulpverlener. In dit leertraject doorloop je het proces van SDM aan de hand van een casus en krijg je inzicht in welke rol jij als zorgprofessional hebt in het tot een weloverwogen besluit komen van de cliënt. Inclusief praktijkopdrachten voor in een team of klassikale les.

GGZ Inspiratietrajecten

GGZ Inspiratie (gratis beschikbaar) en de GGZ Inspiratietrajecten informeren professionals en studenten over actuele vraagstukken. Ze bevatten reflectievragen en (praktijk/groeps)opdrachten waarmee studenten samen aan de slag kunnen, of die als gespreksstof kunnen dienen tijdens klassikale bijeenkomsten. Deze leerproducten bevatten animaties, filmmateriaal, ondersteunende actuele literatuur, opdrachten en (oefen)toetsen.

GGZ Colleges

De GGZ Colleges zijn leertrajecten met DWDD-achtige uitzendingen van GGZ Friesland rond interessante thema’s, waar opdrachten en toetsen omheen zijn gebouwd. Thema’s zijn: autismespectrumstoornissen, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, puberteit en psychische problemen, suïcidepreventie, Wet verplichte ggz en nog veel meer.

Gratis leerproducten

Alle geïnteresseerden, zoals ggz-professionals, krijgen kosteloos toegang tot een selectie van meer dan 35 leerproducten.

Over het lidmaatschap

Organisaties die voldoen aan de voorwaarden kunnen lid worden van GGZ Ecademy en een afspraak maken om hun mogelijkheden te bespreken.

Onderwijsinstellingen worden als totaal lid, waardoor alle opleidingen van die onderwijsinstellingen kunnen meeprofiteren! Informeer bij je collega-docenten naar de wensen en vraag het lidmaatschap samen aan.

Kennisdeling

Tijdens (online) bijeenkomsten wisselen de contactpersonen van onderwijsinstellingen ervaringen en implementatietips uit. Daarnaast kunnen docenten en trainers die werkzaam zijn bij leden zich gratis aanmelden voor trainersbijeenkomsten, aan-de-slag-sessies en Trainerstips.

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk dan hier de casussen van onderwijsinstellingen die lid zijn, of maak direct een afspraak. Wil je graag alle leerproducten zelf bekijken? Vraag dan een proefaccount voor docenten aan. Daarin krijg je een maand lang toegang tot relevante leerproducten.

Download het informatiepakket scholen 2022_2023 of alleen het aanbod aanbod leerproducten 2022-2023 . Heb je vragen over het lidmaatschap of GGZ Ecademy? Je kunt ons bereiken via info@ggzecademy.nl.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap