Nieuw scholingsmateriaal forensische zorg

Sinds vijf jaar werken EFP (Expertisecentrum Forensische Psychiatrie) en GGZ Ecademy samen aan de ontwikkeling van de Forensische Leerlijn. Inmiddels bestaat die leerlijn uit een indrukwekkend aantal van 39 leerproducten. Dit jaar komen er daar nog drie bij over het betrekken van naasten, repressief werken en kwaliteit van leven. Voor iedere setting en doelgroep in de forensische zorg is er nu scholingsmateriaal beschikbaar boordevol casuïstiek en theorie.

Maar we doen meer dan alleen leerproducten ontwikkelen. We proberen scholing ook op andere manieren voor de bühne te brengen. Dat doen we bijvoorbeeld op De Dag van de Forensische Zorg op 23 mei. Tijdens deze dag lichten we alvast een tip van de sluier van een nieuwe e-learningmodule over repressief werken. Casussen uit de module worden nagespeeld, waarbij de zorgprofessionals uit het publiek hun eigen ervaringen en kennis kunnen inbrengen. Uiteraard is er op het ervaringsterras mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de Forensische Leerlijn.

De eerste Forensische Leerlijn Dag van 8 juni (helaas uitverkocht) staat geheel in het teken van de leerlijn met workshops, interviews en live-casussen.
In het najaar stellen we de herziene e-learning-module Forensische scherpte centraal waarbij je samen met de makers diep in de materie duikt en tegelijk met collega’s overal in het veld de module volgt. Opgeven voor dit evenement kan hier.

Wil je als organisatie aan de slag met de Forensische Leerlijn, maar weet je niet waar te beginnen? Volg dan een implementatieworkshop. Tijdens die workshop ga je hands-on aan de slag met een implementatieplan en deel je ervaringen met collega’s bij andere organisaties.
Kortom, voor wie in het forensische veld werkt, zijn er tal van mogelijkheden om met de leerlijn aan de slag te gaan. Heb je zelf ideeën of wensen? Mail ze naar info@forensischeleerlijn.nl.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap