Informatiepagina Maak kennis

Informatiepagina ‘Maak kennis met GGZ Ecademy’

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk van ruim 90 instellingen, scholen en andere opleiders die samenwerken en kennis delen op het gebied van (online) scholing in de geestelijke gezondheidszorg.
De leden gebruiken (e-learning) leerproducten en leertechnologie van GGZ Ecademy en krijgen ondersteuning bij de scholing van hun medewerkers en studenten.
Er is keuze uit ruim 200 geaccrediteerde online leertrajecten en andere (online) lesmaterialen, waarmee leden van GGZ Ecademy scholing voor hun medewerkers en studenten kunnen ontwikkelen. In totaal zijn dat ruim 150.000 (toekomstig) zorgprofessionals.
Onze activiteiten worden met inzet van externe leveranciers en inhoudsdeskundigen van leden aangestuurd door een team van medewerkers van GGZ Ecademy.

De vereniging, leerproducten en activiteiten

Samenwerking: de coöperatieve vereniging

  •  90+ leden
  • Geen winstoogmerk
  • Leden aan het roer
  • Kennis en kosten delen
  • Samen ontwikkelen, implementeren en innoveren van faciliteiten ten behoeve van scholing
  • Leden komen uit branches basis- en specialistische ggz, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdzorg, verslavingszorg, forensische zorg,
    beschermd wonen, SGLVG, scholen en opleiders

 

Het Centraal leerplatform: meer dan 180.000 gebruikers

Meer informatie over het Centraal leerplatform via deze link. Of maak een account aan in het CLP en volg een gratis leerproduct.

Leerproducten: verschillende werkvormen en ontwikkeling met invloed van leden

Als je e-learning mengt met andere werkvormen, dan verleng je het leren. GGZ Ecademy biedt daarom haar e-learning modules aan in combinatie met praktische en snel toegankelijke informatie, die de medewerker direct op de werkvloer kan toepassen. En met apps en opdrachten om bij te blijven, ook ná het afronden van een leertraject. Bovendien krijgen leden toegang tot extra lesmateriaal in de activiteitenbank, zoals casussen, opdrachten en scans om als team mee aan de slag te gaan.

Leden geven aan welke materialen nodig zijn en voor welke doelgroepen. De lesmaterialen worden met hulp van experts uit de ggz ontwikkeld. Deze experts zijn werkzaam bij de leden, of bij externe kenniscentra.

Productcatalogus

Kennisdeling en samenwerking: online en offline

GGZ Ecademy heeft een online community en organiseert diverse (online) bijeenkomsten om ervaringen te delen en nieuwe kennis op te doen. Trainers en docenten van leden kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan online activiteiten waarin kennis over het ‘verblenden’ van lesmateriaal wordt uitgewisseld. Vaak leiden de activiteiten tot spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. GGZ Ecademy wil graag dat leden de producten en diensten zo goed mogelijk implementeren en optimaal in kunnen zetten. Daarom organiseert de vereniging ook trainingen en werksessies voor medewerkers van ggz-instellingen, zoals opleidingscoördinatoren, functioneel beheerders en trainers.

Kijk in de agenda voor een actueel overzicht van activiteiten en bijeenkomsten.

Extra’s voor leden

Accreditatiebureau
Veel leerproducten van GGZ Ecademy zijn geaccrediteerd. Medewerkers van leden krijgen bij het behalen van leerproducten accreditatiepunten bijgeschreven. Het accreditatiebureau verzorgt accreditatieaanvragen voor de leerproducten van GGZ Ecademy en de verwerking van punten voor de cursisten.

Managementinformatie
GGZ Ecademy doet regelmatig onderzoek naar het gebruik van de leerproducten. Daarvoor halen we informatie op bij de cursisten en de opleiders en de resultaten bundelen wij in de jaarlijkse managementinformatie. Deze rapportage per lid geeft informatie over de inzet en het gebruik van de leerproducten en de ervaringen van de deelnemers.

Hoe kun jij leerproducten van GGZ Ecademy volgen of aan activiteiten deelnemen?

Ben je (ggz-)professional en wil je leerproducten van GGZ Ecademy volgen? Alleen organisaties kunnen lid worden van de vereniging. Bekijk het overzicht van onze leden of jouw werkgever al is aangesloten. Je kunt je altijd zelf rechtstreeks aanmelden voor de gratis leerproducten van de vereniging. Lees meer over ons gratis aanbod of kijk in de productcatalogus voor  de gratis leerproducten. Interesse? Volg deze stappen om in te loggen.

Instellingen die lid zijn mogen de ontwikkelde leertrajecten gebruiken om eigen medewerkers te scholen, maar ze krijgen ook de mogelijkheid om in hun netwerk trainingen aan te bieden om zo de samenwerking in de keten te versterken. Geïnteresseerde organisaties in deze ‘scholing aan derden’ kunnen rechtstreeks met een lid contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Binnen onze vereniging delen we graag kennis. Hiervoor organiseren we bijeenkomsten, werksessies en seminars waarbij medewerkers van leden en anderen elkaar ontmoeten. Wil je je aanmelden voor een van de bijeenkomsten? Kijk in de agenda voor een actueel overzicht.

Het lidmaatschap 

Alleen organisaties die voldoen aan de voorwaarden voor lidmaatschap(*) kunnen lid worden van GGZ Ecademy. Zij betalen voor het lidmaatschap een eenmalige en een jaarlijkse contributie.  De contributiestaffel met contributiebedragen wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering vastgesteld. De contributiestaffel begint bij 100 medewerkers. Organisaties met minder dan 100 medewerkers kunnen ook lid worden. Over het algemeen worden alleen organisaties met meer dan 70 medewerkers lid. Het lidmaatschap vraagt een bepaalde inspanning van een lid, bijvoorbeeld door deelname aan activiteiten van de coöperatieve vereniging, zoals klankbordgroepvergaderingen en branchegroepen.

Afspraak maken?

Voldoet jouw organisatie aan de voorwaarden voor lidmaatschap? We informeren je graag in een (bel-)afspraak over de vervolgstappen om lid te worden en we geven je toegang tot een tijdelijk gastaccount. Wil je meer informatie voor de directie of het bestuur van jouw organisatie? Vraag het informatiepakket voor bestuurders aan. Op verzoek zijn ook de ledenovereenkomst en andere relevante documenten ter inzage beschikbaar. Wil je een gesprek of een presentatie voor het bestuur van je organisatie inplannen? Stuur dan een mail met je verzoek naar ingridmeuwissen@ggzecademy.nl.

Hulp nodig bij het gastaccount?

Heb je de informatie met inloginstructie voor het gastaccount ontvangen, maar lukt het niet om de leerproducten te bekijken? Volg de stappen op de informatiepagina inloggen. Lukt het daarna niet? Neem gerust contact met ons op via support@ggzecademy.nl.

(*)Voor scholen, opleiders en partners gelden andere afspraken, die wij hier niet toelichten.

Deel dit artikel: linkedin

Kennis delen

Samen leren in de ggz is het motto van GGZ Ecademy. Leden ontmoeten elkaar op ledendagen, werksessies, implementatiebijeenkomsten, congressen, de online community en in redactieraden. Tijdens deze ontmoetingen is de drempel om samen op te trekken laag. Hierdoor ontstaan spontane kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden. Wil je eens meemaken hoe dat gaat? Bezoek een van onze vrij toegankelijke bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor data.

Leer mee!

Met meer dan 90 leden werken wij aan het verbeteren van de ggz!

Over het lidmaatschap